Hulde aan de mensen achter de schermen van de Kasteeltuinconcerten

Iedereen is het met mij eens: het tweede Kasteeltuinconcert met de band Van Dik Hout was een geweldige avond. De sfeer, het aantal bezoekers, de horeca en alles wat er bij komt kijken waren op en top. Maar wat men zich soms niet realiseert is het vele werk dat nodig is om tot zo’n spetterende avond te komen. Daarom ben ik eens gaan kijken op vrijdagmorgen rond 11.00 uur en zag een drukte van jewelste. Een hoop gehamer, gebrom en hard werkende mannen die als een mierenhoop door elkaar heen liepen. Ik had een gesprek met een van de voormannen en maakte het volgende verslag.

Hij vertelt: “Wij komen elke vrijdag rond een uur of acht bij elkaar, hebben een kleine briefing en het werk begint. We vormen meestal enkele teams en iedereen weet wat hij moet doen. De ene ploeg gaat beginnen met de frames van de tenten op te zetten terwijl een ander team alvast met het podium begint. Ondertussen komen de mensen van het geluid en licht die dan beginnen met de kabels uit te leggen. Als de tent is opgezet, wordt die met grote ijzeren stangen in de grond vastgeslagen. Er rijdt ook een heftruckchauffeur rond die assisteert met het ophijsen en optillen van de decorstukken, de verlichting en de geluidsboxen. Zo heeft iedereen zijn eigen werk.

Om de veertien dagen hebben we op dezelfde tijd ook een project in Best, zoals vandaag. Dus als wij zover mogelijk klaar zijn worden we afgelost door een andere ploeg die het gehele terrein dan afmaakt terwijl wij naar Best gaan om daar met het opbouwen te beginnen. Intussen zijn ook de mensen van de toiletwagens gearriveerd en beginnen zij met hun werk. Als alles bijna klaar is gaan we met de ploegen rond vijf uur-half zes even eten, de ene ploeg gaat naar huis en de andere blijft om te zorgen dat alles goed verloopt tijdens het concert. Na afloop van het concert zijn we weer aanwezig en beginnen zodra de meeste mensen weg zijn weer van voor af aan met afbouwen.

De horeca heeft meestal al wat personeel ingezet die het terrein afkammen om de achter gebleven rommel zoals bekertjes, lege flesjes en ander afval op te rapen en te verzamelen in de afvalcontainer die langs de weg staat. Het afbouwen gaat de hele nacht door en we gaan pas weg als het klaar is. Als er zaterdagmorgen iemand langs of door de kasteeltuin komt merkt hij of zij  niet dat er de vorige avond een evenement is geweest. Daar doen we het voor. Mooi toch…?”

Verslag en fotografie: Hans Choufoer.

Foto van het publiek: Mario Coolen.

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons YouTube kanaal: KLIK HIER!

2,206 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *