Ideeën jongerenklimaattop op 3 hoge scholen in Helmond goed ontvangen

Op 4 april presenteerden de winnaars van de jongerenklimaattop 2017 op het Carolus Borromeus College, Dr. Knippenberg College en Jan van Brabant College hun ideeën voor een duurzamer Helmond aan de gemeenteraad. In een goed gevulde raadszaal werden hun ideeën voor een recyclingpas, een afvalbak met app en een duurzame school goed ontvangen. “We gaan ons uiterste best doen om jullie ideeën op de een of andere manier te realiseren” aldus een geïnspireerde wethouder Paul Smeulders. Deze toezegging is een mooi resultaat van een zeer geslaagde jongerenklimaattop 2017.

Jongerenklimaattop

Op 23 februari gingen 800 brugklassers van het Carolus Borromeus College, Dr. Knippenberg College en Jan van Brabant College bij de jongerenklimaattop de hele dag aan de slag om Helmond met het thema duurzaamheid. Er werden gastlessen gegeven en ze bezochten een duurzaam Helmonds bedrijf. Daarna werd er nagedacht over hoe zij Helmond duurzamer kunnen maken. Zij presenteerden in groepen hun duurzame idee aan een vakjury, waaruit vervolgens een winnend idee per school werd gekozen. Wethouder Smeulders (duurzaamheid): “Deze nieuwe, duurzame, Helmondse generatie is veelbelovend! Op naar een klimaatneutraal Helmond in 2035!”

Duurzame school

De club van het Jan van Brabant College wil graag hun eigen school duurzamer maken. Door bijvoorbeeld regenwater op te vangen en opnieuw te gebruiken, veel meer groen in en om de school en door in de winter de thermostaat lager te zetten en allemaal met een dikkere trui naar school te komen.

Afvalbak met app

Op het Dr. Knippenbergcollege werkten de winnaars een idee uit voor een afvalbak waarmee je prijzen kunt winnen. “We willen afval weggooien weer leuk maken”, leggen deze leerlingen van klas W1B uit. In hun afvalbak is ruimte om verschillende soorten afval gescheiden in te zamelen. Gooi je er afval in, dan kun je een code scannen met een speciale app en zo kun je duurzame prijzen winnen. Met lichtjes op zonne-energie zijn de bakken ook in het donker vindbaar.

Recyclingpas

Leerlingen van het Carolus Borromeus College presenteerden een recyclepas. “Door spullen te recyclen spaar je punten waarmee je korting kunt krijgen op andere producten”, aldus de trotse winnaars van de klimaattrofee.

Ideeën jongeren realiseren

Het is nu aan de gemeente om te bekijken of en hoe ze de ideeën van de jongeren kunnen realiseren. De intentie om hieraan vervolg te geven, is er zeker. Wethouder Smeulders: “Voor de duurzame school gaan we in overleg met de scholen. En voor de afvalbak en de recyclingpas gaan we met verschillende partijen goed bekijken wat er mogelijk is. De jongeren weten ons opnieuw te inspireren met hun verfrissende ideeën. Met de jongerenklimaattop en de presentaties in de raadszaal lijkt een nieuwe traditie geboren waar ik trots op ben.”

www.helmond.nl

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER! 

1,597 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *