Het is inmiddels een mooie traditie geworden die hopelijk nog tot in lengte van jaren zal gaan plaatsvinden. Kort na de bekendmaking van alle carnavalsprinsen in Mierlo-Hout wordt namelijk al enige jaren de verenigingsvlag in top gehesen. Initiatiefnemer van deze jaarlijkse ceremonie is CV´t Barrieke en was vooral ditmaal uitstekend geslaagd.

Zondagochtend omstreeks 11.30 uur en onder muzikale begeleiding van blaaskapel “Doar Zin Ze” trokken De Houtse Kluppels met Prins Marcel en CV ’t Barrieke met Prins René naar het grote middenveld van rotonde De Barrier, om daar een klein feestje te bouwen. Behalve het zonnetje verscheen, ook Femma van Poppel van slijterij ’t Pijpke tussen de aanwezigen. De hofschenkster der Houtse Kluppels was speciaal naar de rotonde gefietst om voor iedere liefhebber het traditionele drankje te schenken.

Nieuwe vlag
Ondanks de opheffing van CV De Brabander in 2013 en afgelopen jaar ook CV De Kim, telt Mierlo-Hout nog altijd drie Carnavalsverenigingen.
En hoewel ook Prins Jan d’n derde van CV de Kwietkedieten op deze zondagochtend zijn uitnodiging verstek moest laten gaan, was er toch een verheugende mededeling. Het voorstel om ook deze 3e carnavalsvereniging die resideert in huize Alphonsus, te betrekken bij de vlaggenceremonie viel direct bij iedereen in goede aarde. Daarop nam de voorzitter van CV ’t Barrieke Hank van de Kam het besluit om met ingang van het volgende carnavalsseizoen een nieuwe vlag voor de Kwietkedieten ter beschikking te stellen. Extra reden voor een feestje op de rotonde dus…
Helaas kon de zondagochtendpret, wegens het drukke programma en andere verplichtingen bij de verenigingen die middag, niet al te lang duren. Maar door de goede stemming, aangevuld met vrolijke klanken van de blaaskapel was het inzetten van een polonaise rond het kunstwerk MH natuurlijk onvermijdelijk…

Tekst: Mario Coolen
Camera en video editor: Ryan Verhagen
Fotografie: Anthony, secretaris CV ’t Barrieke

Meer-Mierlo-Hout-digitaal-wijk-nieuws:
www.mierlo-hout.ditisonzewijk.nl
Facebook: Mierlo-Hout
Twitter @MierloHout_nu
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over, cultuur, kunst, calamiteiten, evenementen, zakelijk, activiteiten-kalender, startpagina per wijk, overzicht-ondernemers in de wijk, wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

2,585 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *