In Helmond vond ook dit jaar op 4 mei de dodenherdenking plaats.

Bij het bevrijdingsmonument in het Hortensiapark kwamen weer een honderdtal mensen bij elkaar om hen te gedenken die hun leven lieten voor onze vrijheid of die door oorlogsgeweld om het leven zijn gekomen.

In de St. Jozefsgedachteniskapel werden waxinelichtjes aangestoken door kinderen en zong het Houts Gemengd Koor ‘Memory’ uit de musical The Cats.

Daarna ging het gezelschap naar het bevrijdingsmonument waar drie leerlingen van het Carolus Borromeus College prachtige gedichten voordroegen.

Burgemeester Ellie Blanksma bracht een toespraak, waarna trompettist Frank van den Heuvel de Last Post blies en er twee minuten stilte volgden.

Er werden kransen en bloemen gelegd namens burgemeester en wethouders, de gemeenteraad, vertegenwoordiging van Helmondse veteranen, Stichting Veteranen Brabant Zuidoost, publiek en door jongeren.

De heer Peters, kapitein van het St. Catharinagilde, gaf uitleg over het vendelgebed, waarna een vendelier van het gilde, onder de zang het Wilhelmus door het Houts Gemengd Koor, het vendelgebed bracht.

DIOW.TV was bij de herdenking aanwezig en maakte een korte impressie.

 

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER! 

2,291 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *