Informatiebord Alphonsus onthuld door Nellie en Gerrit van Neerven

Op de zonnige zaterdagmiddag van 30 juni werd in Mierlo-Hout het vijfde informatiebord van de toekomstige historische route onthuld. Het bord staat tegenover het huidige woonzorgcentrum Alphonsus en werd na een korte toespraak door Mario Coolen onthuld door het echtpaar Nellie en Gerrit van Neerven. Ook wethouder Harrie van Dijk, hij is woonachtig in Mierlo-Hout, kwam een kijkje nemen.

Er was een groot aantal belangstellenden aanwezig. De informatie op het bord vertelt de geschiedenis over het voormalige klooster, dat inmiddels is afgebroken en op welke plek nu het zorgcentrum Alphonsus is gevestigd. De onthulling werd verricht door Nellie en Gerrit van Neerven van de stichting Stadsgalerij Helmond, omdat zij kortgeleden een maquette hebben gemaakt van het voormalige klooster.

Heemkundevereniging Myerle heeft gezorgd voor de juiste informatie. Enkele leden van de vereniging hebben zelfs een bezoek gebracht aan de archieven van het liefdegesticht om zeker te zijn dat de juiste informatie op het bord verwoord zou worden.

De wijkraad Mierlo-Hout hoopt in de toekomst nog vijf borden te onthullen. Het informatiebord is onderdeel van de historische route door Mierlo-Hout en is mede mogelijk gemaakt door de wijkraad Mierlo-Hout, gemeente Helmond, de Rabobank Helmond en Heemkundekring Myerle.

1,943 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *