InMotion en Rabobank hernieuwen partnership

‘Samen elektrisch rijden versnellen’

HELMOND – InMotion en Rabobank Helmond Peel Noord hebben hun partnership hernieuwd voor de komende drie jaar. Dat hebben teammanager Noud Schoenmakers en directievoorzitter Pieter Michielsen bekendgemaakt.

 InMotion is een ambitieus studententeam, gevestigd op de Automotive Campus in Helmond, dat een van de grootste problemen in het elektrisch rijden wil oplossen: de lange laadtijd. De technologie Electric Refueling gaat het mogelijk maken om een elektrische auto even zo snel op te laden als dat het duurt om een normale brandstof auto vol te tanken. Dankzij de huidige ontwikkelingen zal hun batterijpakket dit jaar binnen 7,5 minuten op te laden zijn, wat ruim 4 maal sneller is dan de oplaadtijd van de nieuwe Tesla Model 3, een van de snelst ladende productieauto’s op dit moment. Er wordt zelfs naar 2 minuten gestreefd in 2023. In dat jaar gaat InMotion hun technologie laten zien op de 24 uur van Le Mans om te bewijzen dat de technologie ook functioneert onder de meest extreme condities.

 Snel laden is te sloom

Noud Schoenmakers, teammanager InMotion: “Snel laden is te sloom. Het komt niet eens in de buurt van de snelheid van het tanken van een benzineauto. Dit is volgens ons de grootste reden waarom mensen twijfelen om een elektrische auto te kopen of te rijden. InMotion is bezig om laden zo snel en makkelijk te maken als tanken. Wij noemen het: Electric Refueling. Geen ‘bakje koffie terwijl de auto laadt’ wanneer je hier geen zin in hebt. Geen ‘we moeten toch stoppen om te rusten’ meer. Niet meer wachten. Gewoon je elektrische auto ‘tanken’, en meteen de weg weer kunnen vervolgen. Het is een uitdaging die niet moet worden onderschat. Technologisch gezien is het een heel complex concept. En dat kost geld. We zijn dan ook heel blij dat Rabobank ons daar de komende drie jaar bij gaat ondersteunen.” Hieraan voegt Schoenmakers toe: “Deze ondersteuning stimuleert studenten ook om te gaan ondernemen en helpt de Rabobank.”

Duurzaamheid, een gezamenlijk doel

Pieter Michielsen deelt het doel van Schoenmakers: ‘InMotion en Rabobank streven beide duurzaamheid én innovatie na. De elektrische auto is aan een sterke opmars bezig. Goed nieuws, want dit duurzame voertuig vormt een belangrijk deel van de oplossing voor grote maatschappelijke problemen, zoals klimaatverandering, slechte luchtkwaliteit en het opraken van fossiele brandstoffen. En onder andere omdat een club als InMotion de technische belemmeringen voortvarend aanpakt, staan we wat mij betreft aan de vooravond van een grote doorbraak van de elektrische auto. En daar dragen wij graag ons steentje aan bij.’

Vanaf het nieuwe schooljaar wordt InMotion aangestuurd door de nieuwe teammanager Mark Willemsz

 Bijschrift foto: v.l.n.r. Noud Schoenmakers, Pieter Michielsen en Mark Willemsz

527 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *