Inschrijving Kennedymars Someren is geopend

De inschrijving voor de 57ste Kennedymars in Someren is geopend. Inschrijven kan via de website www.kennedymars.nl. Het is ook mogelijk om in te schrijven voor de jubileumeditie van het Rondje Someren. Ga jij de uitdaging aan?

De Kennedymars vindt plaats op zaterdag 6 en zondag 7 juli. Het Rondje Someren beleeft de 25ste editie en viert daarmee het zilveren jubileum. De Kennedymars start op zaterdagavond om 20.00 uur. Wandelaars van het Rondje Someren starten op zondagochtend tussen 6.00 en 7.00 uur.

Door Helmond
Vorig jaar is de route van de Kennedymars aangepast. Wandelaars komen nu weer door een groot gedeelte van Helmond. Dat is ook dit jaar het geval. Ze wandelen door Rijpelberg, Helmond-Oost, Helmond-Binnenstad, Helmond-Centrum, Helmond-West, Mierlo-Hout en Brandevoort. Bovendien is vorig jaar de starttijd vervroegd van 22.00 naar 20.00 uur. Dit houdt in dat de wandelaars rond ‘prime time’ voor de horeca door de stad passeren. De route voert ook door Asten, Ommel, Vlierden, Deurne, Mierlo, Lierop, Someren-Heide en Someren-Eind. Voor zondagmiddag 16.00 uur moeten de wandelaars de 80 kilometer hebben volbracht en de finish gepasseerd hebben in het centrum van Someren.

Innovatie in de route
De route van zowel de Kennedymars als het Rondje Someren kent dit jaar iets nieuws: wandelaars kunnen gedeeltelijk zelf hun route bepalen. Uit een enquête die is gehouden onder de wandelaars bleek dat niet iedereen de zand- en gravelpaden over de Strabrechtse Heide prettig vindt. Een ander deel van de wandelaars vindt deze passage door het Somerense natuurschoon, met de opkomende zon, juist prachtig. JOEK, de organisatie van de Kennedymars, heeft daarom besloten om een innovatie door te voeren. Na de post in Lierop krijgen wandelaars de keuze om óf over de Strabrechtse Heide te lopen óf om het natuurgebied heen te lopen over een volledig verharde route.

In beide gevallen blijft de Kennedymars 80 kilometer en het Rondje Someren 40 kilometer. Ongeacht het parcours dat wandelaars kiezen, komen ze ook langs dezelfde tussenpost bij dit natuurgebied. JOEK luistert hiermee naar de wensen van de wandelaars. Bovendien is de route nu ook een stuk beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

Het gaat voorlopig om een proef van één jaar. Na afloop bekijkt de organisatie of deze innovatie aanslaat en verlengd wordt in de komende jaren. Uiteraard luistert de organisatie daarbij naar de reacties van de wandelaars.

Prestatie is het volbrengen van de tocht
Vanaf 2019 houdt JOEK bij de afzettingen en de openingstijden van de posten rekening met een maximumsnelheid van 9 km/h. Dit betekent dat een post mogelijk nog niet geopend is als een snelwandelaar sneller dan 9 km/h loopt. De organisatie wil de tocht voor alle wandelaars goed regelen, maar benadrukt ook dat de Kennedymars geen wedstrijd is. De prestatie is juist het volbrengen van de tocht!

Volop activiteiten in Someren
Ook tijdens de Kennedymars in 2019 zijn er volop activiteiten in en rond het centrum van Someren. De organisatie is druk bezig met de voorbereidingen. Er worden ook enkele speciale activiteiten georganiseerd rond de jubileumeditie van het Rondje Someren. En uiteraard vindt op zaterdag weer de Mini Kennedymars voor kinderen (8 km) plaats. Houd de website www.kennedymars.nl en de social media-kanalen van de Kennedymars in de gaten voor het laatste nieuws.

Foto: Sportfotograaf Connie Sinteur.

kennedymars helmond diow

1,303 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *