Intentie tot samenvoeging Rabobank Peel Noord en Rabobank Helmond

Om de kwaliteit van dienstverlening te versterken zijn de directies en raden van commissarissen (RvC) van Rabobank Peel Noord en Rabobank Helmond voornemens samen te voegen tot één Rabobank. Op 10 januari hebben directievoorzitters Pieter Michielsen (Peel Noord) en Paul van Rijn (Helmond) en voorzitters RvC Hans Snijders (Peel Noord) en Yvonne van Mierlo (Helmond) deze intentie toegelicht aan de ledenraden van beide banken. Het doel is de vorming van één krachtige lokale Rabobank.

Pieter Michielsen is beoogd directievoorzitter van de samengevoegde bank: “Door samen te gaan zijn beide banken beter in staat kennis, kunde en kwaliteit te bundelen in ‘robuuste teams’. Met elkaar kunnen we actief inspelen op de ingezette versnelling van de digitale beweging. Tegelijkertijd blijven we sterk betrokken bij het economische, sociale en culturele leven in de regio. De maatschappelijke impact blijft als voorheen.”

Beoogd voorzitter RvC Yvonne van Mierlo: “De twee banken liggen geografisch in elkaars verlengde. Daarbij komt dat het mobiel bankieren en internetbankieren van de Rabobank een enorme vlucht hebben genomen. Steeds meer klanten doen hun bankzaken online. Dat betekent voor de bank aanpassen en blijven ontwikkelen. Het samengaan van de twee banken biedt slagkracht voor de toekomst en zorgt ervoor dat de bank zich blijvend actief kan inzetten in de regio. Want de coöperatieve gedachte en persoonlijke aanpak bij klanten, verenigingen, dorpen en wijken blijven van grote betekenis.”

De samenvoeging heeft geen gevolgen voor de bereikbaarheid van de Rabobank-kantoren in Helmond, Gemert en Beek en Donk. Marktteams blijven lokaal actief om te kunnen inspelen op de behoeften van klanten en leden. Dat gebeurt vanuit wederkerigheid. Een vitale regio is in het belang van iedereen.

Wanneer de ledenraden van beide banken eind juni instemmen, is de samenvoeging medio 2019 een feit.

Foto’s: Pieter Michielsen en Yvonne van Mierlo


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,573 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *