• IOWHCH-Bruheeze (1)
  • IOWHCH-Bruheeze (23)
  • IOWHCH-Bruheeze (27)

Het tweedaagse toernooi van VV Bruheze wordt al ruim tien jaar gehouden en is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal evenement. Ruim vijfentachtig teams meet teams uit België, Duitsland en Engeland, bestaande uit jeugd van zeven tot vijftien jaar. Het mooie van dit toernooi is dat er steeds meer talentvolle spelertjes meedoen en ook opvallen door hun goede spelen.

Door het mooie weer tijdens deze dagen was het behoorlijk druk op de sportvelden op Espendonk, de thuisbasis van Bruheze. Overal langs de velden en op het grote terras lagen kleden, handdoeken en lakens uitgespreid waar de vele ouders maar ook veel opa’s en oma’s op zaten en lekker keuvelden onder het genot van een ijsje of koel drankje. Dit was wel een mooie manier voor de sociale contacten en om kennis te maken.

Als er spelertjes (en niet spelertjes) zich verveelden konden zij zich uitleven op een groot springkussen bij de ingang. En voor de lekkerbekken waren er natuurlijk weer de braadworsten en hamburgers die lagen te sudderen in de enorme braadpan.

Na de eerste spellenserie werden er bekers en medailles uitgereikt. Trots lieten de spelertjes de gewonnen trofee aan de ouders zien. Toen er op een gegeven moment een aantal auto’s aan kwamen rijden met veel herrie en getoeter bleek dat het jeugdteam Jo11 te zijn die hun kampioenswedstrijd hadden gespeeld en met succes. De grote beker moest even met de dolgelukkige voetballertjes ook op de foto. Bruheze heeft er weer een kampioentje bij. Wat kan de voetbalsport toch mooi zijn…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 

592 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *