Stichting Lambertus concerten is uitgeroepen tot Helmonder van het jaar 2017!

Nieuwjaarsreceptie en bekendmaking Helmonder van het Jaar

Voorleesbus Blikkie, stichting Lambertus Concerten en de bloggers Healthy Sisters maakten maandagavond avond  8 januari kans om de Helmonder van het Jaar 2017 te worden.

Behalve het voltallige college van burgemeester en wethouders kwamen maandagavond vele genodigden bijeen in Theater ’t Speelhuis. Joop Vos was de presentator tijdens deze avond. Theaterkoor Nutsz verzorgde een optreden. Burgemeester Elly  Blanksma hield haar jaarlijkse toespraak. Blanksma roemde de groei van Helmond. ‘Het gaat goed met de stad,’ vertelde zij. ‘We bouwen meer huizen dan ooit, internationale vestigingen weten Helmond te vinden, de bouw van het nieuwe sportcomplex De Braak dat staat te gebeuren, dus positiviteit is meer dan op de plaats. We werken ook voor mensen waar de groei minder vanzelfsprekend is, we vinden dat iedereen mee moet kunnen doen! Samen maken we de stad!’ Ze complimenteerde al de vrijwilligers die zich inzetten voor de stad. Ze riep iedereen op om gebruik te maken van het stemrecht op 21 maart. Alleen verbondenheid maakt de stad Helmond. Na de toespraak volgde een optreden van dansstudio Ank de Voogd en  een optreden door zanggroep Pabo.

Allereerst werd de publieksprijs bekendgemaakt: deze werd uitgereikt door burgemeester Elly Blanksma en presentator Joop Vos en  ging naar  de bloggende, zeer blije en verraste zusjes, de Healthy Sisters.

Joop Vos overhandigde stadskunstenaar Rocco Verdult een kunstwerk en ook was de nieuwe stadskunstenaar, de geboren en getogen Helmonder Thomas Pieters aanwezig. Hij ontving van zijn voorganger een bord: Helmond. Pieters verzorgde een muzikaal optreden met zijn gitaar.

Na een spannende avond werd de winnaar bekendgemaakt door  juryvoorzitter, tevens directievoorzitter Rabobank Helmond, Peter de Bruin.  Stichting Lambertus concerten werd uitgeroepen als Helmonder van het Jaar en deze ontvangt een cheque van 4000 euro en een sculptuur van de Helmondse kunstenaar Willem van der Velden. De twee andere genomineerden ontvangen elk een cheque van 1000 euro.

De prijzen werden zoals ieder jaar beschikbaar gesteld door Rabobank Helmond.

Helmonder van het jaar 2

Trots op Helmonder van het Jaar

Als je tot Helmonder van het jaar wordt gekozen dan vervult je dat met trots. Je ziet het tijdens de uitreiking en je hoort het aan de reacties van winnaars van de afgelopen jaren.  De 23e  Helmonder van het Jaar werd dit jaar weer benoemd tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Helmond. De titel werd door de winnaar van afgelopen jaar, de stichting Dickensnight Brandevoort overgedragen aan een persoon, instelling of organisatie die zich nadrukkelijk en op bijzondere wijze verdienstelijk  heeft gemaakt voor de stad Helmond. Na de onthulling werd er, onder het genot van een hapje en drankje,  in de foyer van het Speelhuis nog gezellig getoost op het nieuwe jaar.

Van deze avond is een uitgebreide reportage gemaakt door Henk van Dijk. Zie de Fotogalerij 
Ook kunt u via de livestream terugkijken naar de uitreiking.
Binnenkort verschijnt op ons YouTube kanaal ook een video samenvatting van deze avond die werd samengesteld door het camerateam van DIOW.TV (Davita en Kim)

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws
Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

2,270 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *