Voor zowel het IVN als voor de gemeente Helmond was het op woensdag 9 januari een belangrijke dag. Plaats van handeling: het clubhuis in Speeltuin Helmond-West, waar het IVN is gevestigd.

Samen met de gemeente Helmond heeft het IVN een afspraak gemaakt om twee kleine groene plekken te realiseren in Helmond: Tiny Forests, eigenlijk een klein bos. In het kort betekent dit dat de gemeente in samenwerking met het IVN stukjes groen en bos gaan creëren met behulp van de bewoners, de scholen en eventuele bedrijven. Deze groene plekken worden dan als het ware geadopteerd met behulp van en adviezen door de gemeente en het IVN.

De gemeente was al van plan zoiets te realiseren en de scholen kunnen er met hun leerlingen ervaring en kennis op doen wat betreft de natuur en de dieren die in deze Tiny Forests leven. De kinderen kunnen dan in dit  “buitenlokaal” helpen met groen onderhoud, aanplanten en verzorgen van het stukje natuur.

Bij de ondertekening waren aanwezig de regiodirectrice Renske Visscher van het IVN en van de gemeente Helmond wethouder Eric de Vries. Onder grote belangstelling van de media en enkele afgevaardigden van het IVN Helmond werden de stukken getekend en uitgewisseld. Helmond heeft weer een grote stap gemaakt richting verbetering van de natuur en groenvoorzieningen en daar kunnen zij erg trots op zijn.

Verslag: Hans Choufoer

Fotografie: Nora Leipzig

Filmverslag: Jason Gerritsen

735 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *