IVN Helmond laat twee schitterende natuurfilms zien op Donderdag 12 oktober.

20171012 Kop Kraanvogel 340

 

Weet jij hoe een kraanvogel er uitziet?

Eén ding is zeker: Hij is nog groter dan ’n ooievaar en heel…..heel sierlijk!

 

De eerste film die Cor Speek toont is: ‘Natuurlijk Duitsland’. We zien prachtige beelden van verschillende natuurgebieden in Duitsland waaronder de uiterwaarden van de Elbe. In dit natuurparadijs paren en broeden kraanvogels en brengen ze hun jongen groot. Daarnaast scharrelen talloze ooievaars hun kostje bij elkaar in de natte weilanden langs de rivier. Een ander gebied is het Müritz-Nationalpark (Unesco Werelderfgoed) in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. Hier broeden o.a. de zee- en visarend. In deze regio liggen diverse heide- en hoogveengebieden waar herten en wilde zwijnen leven. Een bijzonder mooie vogel die hier leeft, is de grote trap.

Na de pauze zie je Cors’ tweede film ‘De vlucht van de kraanvogels’.

De duizenden kraanvogels die in Nederland doortrekken, broeden in Scandinavië en overwinteren in Zuid-Spanje en noordelijk Afrika. Ze pleisteren in enkele gebieden in Nederland zoals de Peel, het Dwingelderveld en het Leersumse veld.

In deze film volgen we het leven van deze vogel als hij wegtrekt naar het zonnige zuiden.

Ze trekken in lange slierten; in V-vorm of in rommelige groepen. Regelmatig maken ze ook gebruik van thermiek. Hun trompetterende roep is onmiskenbaar….en ze roepen veel, vooral bij landen en opstijgen. De piek in de najaarstrek ligt meestal eind oktober, maar loopt door tot december.

Dus: Let voortaan op of je inde lucht de voorbij trekkende kraanvogels ziet!

Wanneer? Donderdag 12 oktober van 20:00 tot 22.00 uur. Gratis toegang.

Waar? Wijkhuis de Kamenij, Jeroen Boschstraat 19, 5702 XP Helmond

 

Wil je meer info over deze avond dan kun je contact opnemen met Setty Vos 0492-545649 setty_vos@hotmail.com. Meer info over het IVN, kijk dan op www.ivn.nl/helmond

306 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *