Duurzaam Ouderschap: door Lia van Schaik en Marie-Louise Goossens

In Nederland lijkt het een vanzelfsprekendheid om altijd “ Jouw ouder ” te (kunnen) blijven. Toch eindigt één op de drie huwelijken in een scheiding. Een scheiding is voor kinderen een onvergetelijk live event waar altijd verlies bij komt kijken. Gelukkig gaat het vaak al snel na de scheiding weer wat beter, maar te vaak ook niet. Daardoor is het niet altijd zo vanzelfsprekend om die goede betrokken ouder te blijven.

Gebrek aan emotionele steun, gedragsproblemen, ontwikkelingsproblemen en uiteindelijk zelfs een lager opleidingsniveau zijn mogelijke gevolgen voor kinderen van complexe scheidingen.
In Helmond maakten 193 kinderen in 2016 een scheiding mee. Daarvan woont 12% van de 0-11 jarigen niet meer samen met beide ouders. Bij 12-18 jarigen is dat 25%.
Voor Helmond aanleiding om daar iets aan te willen doen in de vorm van de impuls Duurzaam Ouderschap.

Met die impuls werken Lia van Schaik en Marie-Louise Goossens aan het verminderen van de negatieve gevolgen voor kinderen van echtscheiding en relatieproblematiek. Zij werken samen aan een gemeenschappelijke visie met een passend en dekkend aanbod, met veel aandacht voor preventie binnen de keten, passend bij Helmond.

Daarnaast maken zij gebruik van ervaringen van jeugd, ouders en best practices dichtbij en in het land. In het filmpje over Duurzaam Ouderschap wordt uitgelegd wat zij gaan doen en hoe er dat uit komt te zien.
“Want zeg nu eerlijk; Hoe fijn zou het zijn voor elk kind om op te groeien met ouders die hun best doen om altijd een goede ouder te blijven en die weten waar ze terecht kunnen als het wel eens anders gaat”?

Camera en Montage: Mario Coolen


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
Onderstaande linken zijn aanklikbaar:

www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,527 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *