Jaarlijks koningschieten Sint Catherinagilde

Op zondag 8 juli 2018 zal het St. Catharinagilde Helmond weer het jaarlijks koningschieten organiseren. Via de aanlooproute Bakelsedijk zal het gilde zal om 9.30 uur eerst de H. Mis bijwonen in de St. Jozefkerk. Voorganger is Pastoor E. Seidel.
Omstreeks 12.00 uur zullen de gildeleden en daartoe genodigden de lunch gebruiken in de gildekamer gelegen aan Binderen 6 te Helmond.

Om 13.45 uur zal het gilde met slaande trom  3 maal om de schutsboom trekken en de gebruikelijke ceremonie voltrekken voor het schieten. De oud-koning (Bouke Boender) zal het zilver inleveren en de koningsvogel onder de schutsboom hangen. Om 14.00 uur zal het koningschieten beginnen. Als eerste zal een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur een schot lossen, gevolgd door de pastoor en de afgaande-koning en aanwezige eredekenen. Daarna volgen de gildeleden op volgorde van loting. Omstreeks 17.30 uur zal de nieuwe koning bekend zijn en worden geïnstalleerd volgens de eeuwenoude gebruiken van de handwassing, gaan over het vaandel en het roken van een goudse pijp. Vervolgens zal de erewijn worden gedronken op het heil en gezondheid van de nieuwe koning.

Belangstellenden zijn van harte welkom op het schietterrein van het gilde.
Adres: Binderen 6 (Bij Scouting Leonardus)

Nadere informatie: www.catharinagildehelmond.nl


Meer-Helmond-Noord-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website: www.helmond-noord.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Noord
Twitter: Ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,415 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *