Het jaarlijkse voorleesontbijt werd op woensdag 22 januari weer in de Helmondse basisscholen gehouden. Dat betekent dat burgemeester Elly Blanksma en enkele wethouders weer een bezoek brengen aan diverse basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Dit is altijd wel een vrolijke bedoening als er een belangrijk iemand op school een verhaaltje voor leest.

De burgemeester bracht voor het jaarlijkse voorleesontbijt een bezoek aan de Bereboot in Dierdonk, de wethouders namen de rest van Helmond onder hun hoede. Dit waren: wethouder Erik de Vries op de Goede Herder (Oost), wethouder Harrie van Dijk op obs ’t Hout(Mierlo-Hout).  Wethouder Cathelijne Dortmans las voor op de Wilhelminaschool (Centrum), wethouder Antoinette Maas zat op de Rakt (Rijpelberg) en wethouder Gaby van den Waardenburg hield de kinderen op de school Mondorijk (Brandevoort) bezig.

Het gekozen voorleesboekje voor het jaarlijkse voorleesontbijt heette: de moppereend en dat werd op alle scholen in Nederland gebruikt om uit voor te lezen.

Burgemeester en wethouders lezen voor

Wethouder Harrie van Dijk speelde mooi in op de inhoud van het boekje: hij kwam aan in de school en probeerde zijn jasje op een haakje aan de muur te hangen wat natuurlijk niet lukte. De kinderen moesten er om  lachen en de wethouder begon op humoristische wijze te mopperen op het haakje.

Op de Rakt was wethouder Antoinette Maas aanwezig en zij had al direct een klik met de kinderen door te vertellen dat zij ook voorlas aan haar eigen kinderen.

Toen de kinderen in een kring om haar heen zaten begon zij met het boekje. Zij had wel even een beetje moeite met het aanbrengen van het eendje op haar vinger dat gebruikt kon worden tijdens het voorlezen. Maar toen het er eenmaal zat, begon ze met voorlezen.

De kinderen luisterden aandachtig naar het verhaal en er was zelfs een meisje dat die “vriendelijke voorleesmevrouw”  wel aardig vond.

Zij vroeg na het voorlezen of zij haar een handje mocht geven. Dat mocht. Toen wilden de anderen kinderen ook een handje geven.

De wethouder voelde zich vereerd met zulke lieve kinderen en gaf alle kinderen een handje. Daarna werd het tijd voor haar andere afspraken en nam zij van iedereen afscheid en vertrok richting het centrum.

 

 

 

 

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Foto wethouder Van Dijk: Jason Gerritsen

Foto burgemeester Blanksma: De bereboot/ gemeente Helmond

 

221 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *