Jaarvergadering KBO St.-Lucia eindigt met houdoe!

In wijkhuis De Geseldonk werd op donderdag 21 maart de jaarvergadering van seniorenvereniging KBO St. Lucia Helmond gehouden. De actieve vereniging is inmiddels een van de grootste seniorenverenigingen in Helmond en heeft meer dan 700 leden. Die waren donderdag niet allemaal aanwezig bij de jaarvergadering maar toch zeker 150 leden hadden wel de moeite genomen.

De vergadering werd geopend door voorzitter Piet Maas, waarna de agenda stuk voor stuk werd afgewerkt. In het jaarverslag wist secretaris Gairthy Exalto vrijwel alle activiteiten die het KBO had georganiseerd te benoemen, en dat waren er heel erg veel.

Het financieel verslag werd gepresenteerd door penningmeester Rinus van Weert, die tijdens zijn presentatie nog even vertelde dat hij zitting ging nemen in de provinciale staten, wat hem een groot applaus opleverde. Door de kascontrolecommissie werd decharge verleend.

Nieuwe activiteiten in 2019

De activiteitencommissie heeft opnieuw vele activiteiten op stapel staan voor 2019. Een tipje: reisje over de Rijn van 1 dag voor 73 euro waarvoor nog kon worden ingeschreven.

Verder werd er een oproepje geplaatst om nieuwe activiteiten aan te dragen. Hebt u dus een idee voor een leuke KBO-activiteit, neem dan contact op met de activiteitencommissie, dan kunnen zij bekijken of het realiseerbaar is.

Jubilea en nieuwe leden

Vorig jaar heeft Diny Jeuken 5 nieuwe leden aangedragen, zij ontvangt hiervoor een VVV-bon van € 50.

Jan v.d. Hurk mocht voor zijn activiteiten voor het KBO en als coördinator van de fietsclub in het bijzonder, een oorkonde en een zilveren bondsspeld in ontvangst nemen, en natuurlijk een bosje bloemen voor zijn echtgenote.

Alle jubilarissen, het waren er dit jaar 25, die 12,5 jaar lid waren van het KBO kregen een mooie pen uitgereikt als aandenken.

Mevrouw Kweens was zelfs 25 jaar lid, maar zij kon helaas niet aanwezig zijn tijdens de vergadering. Het bestuur heeft ervoor gezorgd dat zij haar aandenken en bloemen thuisbezorgd kreeg.

KBO-er van het jaar

De drie genomineerden voor KBO-er van het jaar 2018 waren de scheidende secretaris Gairthy Exalto, Jan v.d. Hurk en Dinie Jeuken. Uiteindelijk werd Gairthy door het bestuur gekozen als KBO-er van het jaar. Zij dankte iedereen voor het in haar gestelde vertrouwen en de medewerking van alle vrijwilligers en ze gaf aan blij te zijn met haar opvolger Joke van de Moosdijk als nieuwe secretaris van het KBO St.-Lucia.

Nieuwe voorzitter

Ook Piet Maas was als voorzitter statutair aftredend en niet meer herkiesbaar. Echter ondanks een jaar intensief zoeken en lobbyen heeft het KBO St.-Lucia geen nieuwe voorzitter kunnen vinden. Het bestuur heeft gevraagd of Piet toch nog door wil gaan met zijn voorzitterschap. Volgens de statuten mag het bestuur dit vragen mits zij van de leden toestemming krijgt. Daar hadden de aanwezige leden van het KBO geen moeite mee, en zo werd Piet Maas herkozen als voorzitter. Hij merkte wel op, dat dit voor hooguit 1 jaar en maximaal 3 jaar zou zijn, dan moest er echt een nieuwe voorzitter zijn gevonden.

Wim Daniëls zegt Houdoe!

Na alle plichtplegingen sprak Wim Daniëls in het informele gedeelte over de Nederlandse taal en de Brabantse dialecten. Hij vertelde met veel humor over zijn jeugd en over de ontwikkeling van het dialect. Voor de liefhebber had hij zijn nieuwste boek ‘Houdoe’ meegenomen, dat door velen werd gekocht.

Al met al was het voor de vele aanwezigen een gezellig middagje uit.

Tekst Anja Donkers

Met dank aan Jan Dijstelbloem voor de foto’s.

Op de foto’s rust copyright, voor informatie neem contact op met de fotograaf.

Meer foto’s van deze middag zijn te zien op Jadijfoto.nl via deze link

413 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *