Bekendmaking winnaar op zaterdagavond 8 december, vanaf 20.30 uur in wijkhuis De Geseldonk

De vijfde editie van de traditioneel spannende, uitdagende maar bovenal gezellige HoutQuiz vond plaats op zaterdag 24 november. In totaal 28 teams, met een gemiddelde samenstelling van 15 personen, hebben op deze avond hun best gedaan om de gestelde vragen en uit te voeren opdrachten tot een zo goed mogelijk einde te brengen. Met als gehoopt resultaat de felbegeerde titel van “Het Slimste team van Mierlo-Hout” die gedragen mag worden tot de volgende editie van de HoutQuiz.

Natuurlijk is de wisseltrofee met bijbehorende envelop ook leuk, maar de titel is toch wel het summum.
Met het uitreiken van het Quizboek begint de start van de HoutQuiz. Vanwege het 1e lustrum had de organisatie bedacht om dit bij verrassing te gieten in de vorm van een 1e opdracht. De ophalers moesten eerst een schuifpuzzel in omgekeerde volgorde uitwerken; pas daarna kon men met het Quizboek terug naar de andere teamleden. De eerste stressmomenten van de avond waren meteen zichtbaar.

Andere in het oog springende opdrachten waren o.a. de foto- en filmopdracht, Kerstboompjes tellen, het namaken van een luciferhuisje. Naar verluidt hadden de plaatselijke supermarkten op enig moment geen lucifers meer op voorraad…

Daarnaast moesten er 5 nog eetbare en drinkbare levensmiddelen verzameld worden waarvan de houdbaarheidsdatum al lang verstreken was. Dit werd natuurlijk een zoektocht in alle keukenkastjes, niet alleen bij de teamleden zelf maar ook bij familieleden/kennissen die in Alphonsus wonen. Het winnende team had artikelen met een gemiddelde oudheid van ruim 21 jaar!

De Geheime Opdracht was pittig dit jaar: onder begeleiding van Paul van de Warrenburg moest er een echt theoretisch verkeersexamen afgelegd worden. Erg confronterend om te moeten ontdekken dat deze kennis in de loop der jaren nogal vervaagd was onder de meeste kandidaten. Mogelijk en hopelijk heeft deze opdracht er toe bijgedragen dat Mierlo-Hout een stukje veiliger geworden is.

Het was weer een drukke, maar enerverende, avond waarbij alle teams het klaarspeelden om (net) op tijd het Quizboek en de in te leveren opdrachten in de Geseldonk te krijgen. Inmiddels heeft de organisatie alle antwoorden en opdrachten beoordeeld zodat de winnaar bekend is. En dat wordt komende zaterdag tijdens de feestelijke prijsuitreiking in de Geseldonk ook aan alle aanwezigen medegedeeld. Rob Scheepers verzorgt deze avond de vrolijke noot; DJ Jelco de muzikale. Het team van de Geseldonk zorgt voor een gezellige zaal zodat er niets in de weg staat om er een leuke, gezellige avond van te maken.

Team Ditisonzewijk.nl ging tijdens deze editie van de HoutQuiz weer op pad en bracht kris kras door Mierlo-Hout een aantal huisbezoeken, waarvan in deze film een samenvatting werd gemaakt.

Quiz gids en presentatie: Femma van Poppel
Quiz leider en tekst: Gèra Minten
Livestream en camera: Jason Gerritsen

Camera en eindmontage: Mario Coolen


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
Onderstaande linken zijn aanklikbaar:

www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

941 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *