Jan van Brabant College verrast ouderen en zieken met kerstmanden

Goedgevulde cadeautassen vol levensmiddelen, koekjes en ander lekkers werden op 19 december in de auto’s van vrijwilligers geladen. Ouders, leerlingen, docenten: iedereen zette zich op het Jan van Brabant College – Molenstraat in voor het goede doel. De kerstmanden gingen naaKerstmandenactie (4)r alleenstaande ouderen en zieken in Helmond.

De kerstmandenactie is een traditie die deze school met veel plezier in stand houdt. Astrid van de Beek, personeelslid op het Jan van Brabant College, is al jarenlang de drijvende kracht achter dit goede doel. De levensmiddelen werden ook in 2019 weer ingeleverd bij het inzamelpunt op school, waar leden van de oudervereniging twee dagen lang spullen in ontvangst namen.

Donaties kwamen van betrokken leerlingen, personeelsleden, ouders en andere Helmonders. Elk jaar zijn er ook bedrijven uit de regio die de actie sponsoren door producten ter beschikking te stellen. Dit jaar waren dat Albert Heijn XL (Helmond), Sligro (Helmond), Versplaza Weijts (Helmond) en Jeurgens Banket-, Biscuit- en Chocoladefabriek (Beek en Donk).

Toen alle levensmiddelen waren ingeleverd, begon het inpakken. Dit werd gedaan door brugklassers van het Jan van Brabant College – Molenstraat, onder leiding van hun mentor. Op 19 december werden alle manden bij de oudereKerstmandenactie (2)n en zieken bezorgd met de hulp van enthousiaste vrijwilligers.

Het doel van de actie is om alleenstaande en zieke ouderen in Helmond een hart onder de riem te steken. De producten in de kerstmand komen natuurlijk goed van pas tijdens de feestdagen. Net zoals voorgaande jaren waren de ontvangers van de pakketten ontzettend blij met de verrassing.

 

248 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *