Jan Drouen benoemd tot Ere-MierloHoutenaar

Tijdens de feestavond ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de wijkraad Mierlo-Hout kreeg voorzitter Jan Drouen, tot zijn grote verrassing, de Ere-MierloHoutenaar uitgereikt.

Jan Drouen, die 25 jaar geleden ook de oprichter was van de wijkraad én in 2010 opnieuw bij de wijkraad insprong, omdat deze dreigde te worden opgeheven, kreeg de onderscheiding voor al zijn activiteiten in het belang van Mierlo-Hout en de Mierlo-Houtse inwoners.

De Ere-MierloHoutenaar werd hem uitgereikt door voormalig wijkwethouder Frans Stienen, voorafgegaan door een korte toespraak.

Stienen prees zijn inzet gedurende 25 jaar voor de wijk Mierlo-Hout: dat Drouen de leefbaarheid in de jaren 80 zo belangrijk vond dat hij besloot om dat op te pakken en de wijkraad op te richten.

Stienen vindt, en dat heeft hij al meerdere keren benoemd, dat de wijk Mierlo-Hout hét voorbeeld is voor de stad, waar het gaat over betrokkenheid en het samengaan in het verenigingsleven.

Stienen: ‘De ervaring is dat als Jan iets oppakt, dat het dan ook gebeurt, dat de mensen zeggen: hij heeft het weer geregeld. Jan, je bent altijd, dag en nacht in de weer voor Mierlo-Hout, voor de verenigingen, voor de mensen en nooit voor jezelf!’

Hij noemde alle onderscheidingen die Jan al heeft ontvangen en de reden waarom hij nu werd benoemd tot Ere-MierloHoutenaar: ‘Je bent nu MierloHoutenaar voor het leven.’

In het bijzijn van zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen werd het feestje, dat werd georganiseerd voor alle ondersteunende commissieleden, voortgezet.

Het beeldje Ere-MierloHoutenaar werd eerder aan Frans Stienen uitgereikt en postuum aan Toon van de Kam, voormalig penningmeester van de wijkraad. Jan Drouen is de derde persoon die het beeldje in ontvangst mocht nemen.

Ditisonzewijk.nl zorgde voor een livestream, deze is hier nog terug te kijken.

Op de foto: Jan Drouen en zijn echtgenote Hermine te midden van kinderen en kleinkinderen (Foto’s Mario Coolen)

2,493 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *