• DIOW HCschoolafsluitingjanvanbrabantdiow.nlhch (35)
  • DIOW HCschoolafsluitingjanvanbrabantdiow.nlhch (30)
  • DIOW HCschoolafsluitingjanvanbrabantdiow.nlhch (9)

Vandaag werd er op veel scholen het jaar afgesloten met een sportdag. Zo ook bij de Jan van Brabant. Een groep leerlingen gingen naar het HAC-terrein, een andere groep waren op Berkendonk aanwezig en ik bezocht de leerlingengroep 2 die sportief bezig waren op het Mulo-terrein. Daar waren zo’n honderdtwintig leerlingen aan het worstelen op de survival banen die er waren geïnstalleerd. Het begon met de kubusrollen waar enkele leerlingen in de kubus stonden terwijl er andere leerlingen hun best deden om de kubus naar de eindstreep te rollen. Iets verderop werden er enkele leerlingen die met een dienblad met bekers water moesten proberen zoveel bekers als het kon naar de andere kant te brengen. Maar tijdens die tocht werden ze wel beschoten met foamballen om de bekers om te schieten. Daarna moesten de leerlingen op een grote survivalbaan zo snel mogelijk naar de andere kant spurten en het ging om de snelste tijd. En alsof het nog niet genoeg was moesten ze op een andere baan hetzelfde doen maar eindigend in een bak water. Ook hier ging het om de snelste tijd. Het laatste obstakel was het bouwen van een toren met blokken en proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Maar vaak stortte de toren onder veel kabaal en met veel hilariteit  in en moesten ze opnieuw beginnen. Als afsluiting van deze dag en voor de vakantie begon werd het hele parcours nog eens dunnetjes overnieuw gedaan in een estafette vorm. Van elke groep moesten er acht leerlingen hun best doen om de beste tijd neer te zetten. Moe maar voldaan werd er tenslotte afgesloten met het groeten van de leerkrachten en iedereen ging opgewekt en soms drijfnat naar huis. Het schooljaar was voorbij.


Bronfoto: Hans Choufoer


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website: www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over, cultuur, kunst, calamiteiten, evenementen, zakelijk, activiteiten-kalender, startpagina per wijk, overzicht-ondernemers in de wijk, wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

1,379 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *