Jeugdafdelingen MULO en Helmondia gaan komend seizoen samen onder de naam SJO Helmondia MULO

SJO Helmondia MULO

Sportpark De Braak in Helmond gaat de komende jaren op de schop. Het gebied wordt opnieuw ingericht, Helmond Sport bouwt er een nieuw stadion en de OMO- scholengemeenschap verhuist het Dr. Knippenbergbergcollege binnen enkele jaren naar het sportpark. Voor de voetbalverenigingen MULO en Helmondia is dit het moment om de samenwerking te vergroten. Intensieve gesprekken tussen beide verenigingen hebben geleid tot het besluit om de jeugdafdelingen samen te voegen. Vanaf komend seizoen (2018-2019) zal de jeugd spelen onder de naam SJO (Samenwerkende Jeugdorganisatie) Helmondia MULO. Dit geldt voor alle jongens, meisjes en voetbal extra teams. Beide verenigingen blijven gewoon bestaan en de seniorenteams worden niet samengevoegd.

Aantrekkingskracht vergroten en professionalisering

Met dit besluit verwachten MULO en Helmondia de aantrekkingskracht van de verenigingen op jeugdspelers te vergroten en de jeugdorganisatie verder te ontwikkelen en te professionaliseren.

Zo zal Helmond Sport haar kennis en knowhow op voetbaltechnisch gebied gaan inzetten. Komend seizoen zal in ieder geval de nieuwe 13-1 van de SJO al nauw samen gaan werken met de nieuwe 13-1 van Helmond Sport. En op termijn gaat de SJO intensief samenwerken met de OMO Scholengemeenschap (Dr. Knippenbergcollege, de Praktijkschool en Vakcollege). OMO heeft sport hoog in haar vaandel staan en zowel OMO als de beide voetbalverenigingen zien volop kansen om het onderwijs- en sportaanbod in Helmond verder te versterken en met elkaar te integreren.

Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt om de nieuwe organisatie vorm te geven. Denk daarbij onder meer aan de inrichting van de commissies Voetbaltechnische Zaken, Financiën, PR& Communicatie en Vrijwilligersbeleid. De voetbalcoördinator van Helmond is daar ook bij betrokken.

Gevolgen voor de jeugdleden

De jeugdleden blijven lid van hun eigen vereniging. Nieuwe jeugdleden worden bij één van de twee verenigingen ingeschreven. Op dit moment zijn beide verenigingen gezamenlijk bezig met het samenstellen van de gecombineerde jeugdteams voor seizoen 2018-2019.

De trainingen en wedstrijden zullen verspreid over het gehele sportpark plaatsvinden. De teams blijven gebruik maken van de huidige tenues van zowel MULO als Helmondia. De tenues worden verdeeld over de teams. Er komt derhalve geen nieuw SJO Helmondia MULO tenue.

Meer-Helmond-Oost-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website: www.helmond-oost.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Oost
Twitter: @ditisonzewijk
Google+  Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op:  Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk,Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,079 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *