Het is in Helmond nog niet zo heel goed bekend, maar wellicht hebt u ze al eens zien fietsen door de regio?

De vrijwilligers van de Stichting Duofietsen Helmond, die inwoners van de gemeente Helmond en omstreken die niet meer zelfstandig kunnen of willen fietsen, op een duofiets meenemen. Ze gaan fietsen met mensen met lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

De stichting onderhoudt goede contacten met verzorgingshuizen en verpleegtehuizen.

Johan Doormernik is secretaris van de stichting en vertelt in een korte impressie hoe fijn het is om met een groepje rond te rijden, in de buitenlucht, samen in beweging door de bossen of de stad.

Ga je mee op de duofiets?

Een duofiets is een fiets met drie wielen waar met twee personen samen op kan worden gefietst. De deelnemer en de vrijwilliger zitten naast elkaar en hebben zo een optimaal contact met elkaar om te kunnen communiceren.

De vrijwilliger is de bestuurder en de bijrijder kan meefietsen maar ook gewoon meerijden. Er zijn drie keuzes om de pedalen in te stellen: de pedalen van de bijrijder bewegen mee met de pedalen van de hoofdbestuurder, de bijrijder moet meefietsen of de pedalen van de bijrijder bewegen onafhankelijk van de pedalen van de hoofdbestuurder.

Alle fietsen zijn uitgerust met een elektrische trapondersteuning waardoor het meetrappen van de deelnemer wel mogelijk is, doch niet meer noodzakelijk is.

Kijk voor meer informatie en aanmelden van vrijwilligers of bijrijders op Stichting Duofietsen Helmond of stuur een mail naar duofietsenhelmond@gmail.com

3,723 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *