Juvat Westendorp geeft dansworkshop bij basisschool Talentrijk

Op maandag 4 september geeft JOGG-ambassadeur, acteur, danser en choreograaf Juvat Westendorp (bekend van So You Think You Can Dance en Goede Tijden Slechte Tijden) van 8.30 – 11.00 uur een dansworkshop op basisschool Talentrijk in Helmond. Dit is de prijs die Jessie Miksch met haar klas heeft gewonnen met de campagne ‘Ik loop op water’ die tijdens de afgelopen Wandelavondvierdaagse in Helmond is georganiseerd.

 Ik loop op water

Stichting Jong Helmond Lekker Gezond (JHLG) heeft de campagne ‘Ik loop op water’ georganiseerd waarmee alle kinderen die meeliepen met de Wandelavondvierdaagse werden gestimuleerd om (kraan)water te drinken. De Wandelavondvierdaagse is een mooi initiatief om kinderen op een leuke manier flink te laten bewegen, maar helaas wordt er ook veel gesnoept en suikerhoudende drankjes gedronken. Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de ouders van kinderen die meedoen een gezondere avondvierdaagse wil. Met het stimuleren van het drinken van water in plaats van zoete drankjes, wordt hier samen al een grote bijdrage aan geleverd.

Om de dansworkshop te kunnen winnen, werden de leerlingen gevraagd om tijdens het wandelen een selfie (individueel of groep) te maken met de DrinkWater bidon, of een vlog te maken over de ‘Ik loop op water’ campagne. Jessie Miksch had de meest originele vlog en heeft hiermee, samen met haar klas, de dansworkshop van Juvat Westendorp gewonnen.

JOGG-aanpak

De deelname van scholen, het in beweging brengen van kinderen en hun ouders tijdens de Wandelavondvierdaagse sluit goed aan bij de JOGG-aanpak (Jongeren Op Gezond Gewicht) die JHLG lokaal uitvoert. Met deze aanpak verbindt JHLG lokale initiatieven en partijen die inzetten op een gezonde leefstijl onder kinderen en jongeren. Niet eenmalig, maar als blijvend onderdeel van een langdurige aanpak. Samen gaan we voor meer jongeren op gezond gewicht.

1,513 totaal aantal vertoningen, 9 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *