Juvat Westendorp geeft dansworkshop bij basisschool De Vendelier

Helmond – Op woensdag 13 juni geeft JOGG-ambassadeur, acteur, danser en choreograaf Juvat Westendorp (bekend van So You Think You Can Dance en Goede Tijden Slechte Tijden) van 8.30 – 11.00 uur een dansworkshop op basisschool De Vendelier in Helmond. Dit is de prijs die groep 5 heeft gewonnen met de campagne ‘Ik loop op water’ die tijdens de afgelopen Wandelavondvierdaagse in Helmond is georganiseerd.

Ik loop op water

Stichting Jong Helmond Lekker Gezond (JHLG) heeft de campagne ‘Ik loop op water’ georganiseerd waarmee alle kinderen die meeliepen met de Wandelavondvierdaagse werden gestimuleerd om (kraan)water te drinken. Alle deelnemende leerlingen ontvingen een gratis bidon om tijdens het wandelen water uit te kunnen drinken. De Wandelavondvierdaagse is een mooi initiatief om kinderen op een leuke manier flink te laten bewegen, maar helaas wordt er ook veel gesnoept en suikerhoudende drankjes gedronken. Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de ouders van kinderen die meedoen een gezondere avondvierdaagse wil. Met het stimuleren van het drinken van water in plaats van zoete drankjes, wordt hier samen al een grote bijdrage aan geleverd.

Om de dansworkshop te kunnen winnen, werd de leerlingen gevraagd om tijdens het wandelen een selfie (individueel of groep) te maken met de DrinkWater bidon, of een vlog te maken over de ‘Ik loop op water’ campagne. 3 Meiden uit groep 5 van basisschool De Vendelier hadden de meest originele vlog en hebben hiermee, samen met de klas, de dansworkshop van Juvat Westendorp gewonnen.

JOGG-aanpak

De deelname van scholen, het in beweging brengen van kinderen en hun ouders tijdens de Wandelavondvierdaagse sluit goed aan bij de JOGG-aanpak (Jongeren Op Gezond Gewicht) die JHLG lokaal uitvoert. Met deze aanpak verbindt JHLG lokale initiatieven en partijen die inzetten op een gezonde leefstijl onder kinderen en jongeren. Niet eenmalig, maar als blijvend onderdeel van een langdurige aanpak. Samen gaan we voor meer jongeren op gezond gewicht.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,242 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *