Het eerste Kasteeltuinconcert is weer achter de rug, met een nieuwe organisatie. Dus ook een nieuw concept. Is er wat veranderd? Jazeker, en dat merkten de mensen meteen. Sommige bezoekers vonden het een vooruitgang, weer andere bezoekers vonden het drie keer niets. Wat is er veranderd?

Om te beginnen was de controle door de security flink aangescherpt. Strengere controle op meegenomen (eigen) drank. Van het begin tot het einde was het verboden om op de weg die langs het terrein liep te fietsen. Iedereen met de fiets werd gesommeerd om te lopen. Een ander  verandering betreft het terrein: er stonden geen eettenten meer op het feestterrein. Hiervoor was er voor het kasteel een kleine “foodmarket” gecreëerd. Op het terrein bij het kasteel waren de eettenten bij elkaar gezet, aangevuld met twee dranktenten. Dus op het Kasteelterrein stonden nu alleen maar dranktenten en de kassa’s. Er waren meer tenten en staantafels geplaatst zodat er bij eventuele regenbuien de meeste bezoekers droog stonden. De vrijwilligers hadden ook nieuwe tenues: donkerpaars met wit logo. Op zich best wel opvallend.

Ook Geert Blenkers van de organisatie was tevreden, al liep hij wel veel rond om te kijken of alles goed verliep en hier en daar wat aanwijzingen gevend. In het begin van de avond was het tot een uur of acht behoorlijk rustig. Dat kwam niet door de kermis want enkele bezoekers vertelden dat het daar ook vrij rustig was. De band die de spits afbeet was Lijn 7. Een zevenkoppige band waarvan er enkele bandleden in een zwart met goud gebiesde pakken op het podium verschenen. Het beloofde een leuke avond te worden, helemaal toen de band eenmaal begon te spelen. Zij staan bekend om hun feestelijke repertoire. Van K3 nummers tot ruige rock en van de Beatles tot andere bekende covers. In ieder geval kregen zij al de juiste stemming want het publiek deed vrolijk mee. Helemaal toen er enkele muzikanten het publiek trakteerden met onverwachtse acties.

In het begin begon de zanger al met handenvol lolly’s te smijten in het publiek. Kunt u het zich voorstellen? Al die kinderen (en ouders) die vochten om maar zo veel lolly’s te bemachtigen, tot voldoening en gelach van het publiek dat stond toe te kijken. Onverwacht werd er een nummer gebracht waarbij de gitarist een solo speelde terwijl er grote vlammen uit zijn gitaar oplaaiden. Daarna kwam er een muzikant met een bouwwerk op zijn nek waarmee hij een nummer ter gehore bracht. Inmiddels was het behoorlijk druk geworden en na afloop werd het aantal bezoekers geteld. Het waren er iets meer dan zesduizend. Eigenlijk een beetje weinig voor het eerste concert, maar dat zal in de aankomende weken zeker veranderen gezien het programma.

Volgende week , de 14e- juli, treedt er een groovy band op met de naam, hoe kan het ook anders, de Groove Foundation. De derde week is het de beurt aan DEF Americans; een band met muziek uit Nashville. Nummers van de bekende Johnny Cash, die zeker weten goed zullen bevallen bij het publiek. Maar in ieder geval kan het eerste concert geslaagd genoemd worden. Lekker weer, een terrein waar je keuze volop hebt om te smullen en een feestterrein waar er flink gedanst en gesprongen kon worden. Wat de volgende concerten betreft: we wachten wel af en ik hou u op de hoogte met een verslag, foto’s en een filmverslag van onze nieuwe cameravrouw, Davita. U bent altijd van harte welkom en u weet: de entree is altijd gratis. De sfeer en gezelligheid moet u zelf meenemen…

Verslag: Hans Choufoer

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER! 

1,508 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *