Kennismaking met Nei Skoen; niets moet, het mag

´Wij gaan er zeker nog een keer terug´

Bij ´Nei Skoen´ stonden van de week de deuren open voor iedereen die er eens een kijkje wilde nemen en kennismaken met de vrijwilligers die daar(vaak)  aanwezig zijn.
Woensdagmiddag 19 september was een speciale middag met genodigden zoals de wijkwethouder Cathalijne Dortmans, het bestuur van wijkraad Mierlo-Hout, de beheerder van de Geseldonk, enkele mensen van Compaen, de wijkagente en de gemeente.

Na een kort woordje van Dirk den Hollander werd er verder uitleg gegeven over het reilen en zeilen van het gebeuren rondom Nei Skoen. De stichting ontstond in de periode van 2010/2012 dankzij Tom Heywegen en vestigden zich pas in 2017 in Mierlo-Hout. Het is een gezellige plaats waar iedereen welkom is maar vooral waar iedereen gelijk is. Of je nu professor bent, dokter of advocaat, iedereen is bij de organisatie gelijk.
Men kan er terecht voor workshops, praatgroepen, knutseluurtjes of gewoon voor een praatje bij een lekkere bak koffie. Er kan ook muziek gemaakt worden want zij hebben een mooie riante kamer waar iedereen kan oefenen en/of spelen met muziek. De muziekexpert is Tom Heywegen, hij is zelf ook een ervaren muzikant en treedt al redelijk veel op en Heywegen heeft een mooie stem waar je graag naar luistert.

Door de aanwezigen werden veel vragen gesteld, die allemaal werden beantwoord. Duidelijk was, dat er bij Nei Skoen voor iedereen plaats is. Op deze middag waren er ook enkele buurtbewoners en zelfs enkele kinderen te gast. Aan het eind van de middag kreeg het gezelschap zelfs een soort optreden voorgeschoteld in de trend van ´Holland Got Talent´. Een aantal bezoekers vormden de jury en de leden zaten in in een stoel die zij ook werkelijk moesten omdraaien wanneer iemand graag coach wilden worden van de dames, die daar op het podium hun best deden met het brengen van enkele nummers. De muziek werd verzorgd door (hoe kan het ook anders) Tom Heywegen. Gelukkig werden alle drie de dames uitverkoren door een coach. De gasten kregen nog even voor dat zij huiswaarts keerden even de mededeling om eens een keer terug te komen. Dat zou zeer op prijs gesteld worden. En eerlijk gezegd, deze middag was ook echt gezellig en de wijkreporter gaat er zeker een keer naar terug…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
Onderstaande linken zijn aanklikbaar:

www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,656 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *