• Kerstgroepen
  • kerstgroepen 2
  • kerstgroepen 3

In de aanloop naar kerstmis is het met medewerking van de familie Senders gelukt om vele kerstgroepen  samen te brengen in de expositieruimte van de Gaviolizaal. Hele grote beelden maar ook zeer kleine beeldengroepen zijn te bewonderen. Cees Senders is lid van de landelijke Vereniging “Vrienden van de Kerstgroep” Nederland en verzamelt en restaureert kerstgroepen. Diverse jaren heeft hij zijn groepen tentoongesteld in en om zijn huis in Brouwhuis, nu dus in een echt museum bij de museale Helmondse Draaiorgels.

Cees en Regina Senders verzamelen al jarenlang kerstgroepen uit de hele wereld.  De verzameling bevatzo’n 175 groepen, groot en klein uit verschillende landen van de wereld, helaas zijn ze  niet allemaal te zien in het museum, maar is er wel een indrukwekkend deel van de collectie te bezichtigen, onder het genot van de muziek van de draaiorgels.
De Nederlandse vereniging is weer lid van de internationale vereniging Universalis, gevestigd in Rome. Van deze vereniging zijn nog 21 andere verenigingen van over de gehele wereld lid. Voor meer informatie zie: www.unfoeprae.org

De toegang tot de tentoonstelling die te bezichtigen is op  23, 26, 30 december en 6 januari van 13.00 tot 17.00 uur en op 17, 24 en 31 december van 13.00 tot 16.00 uur is gratis, evenals de toegang tot de Gaviolizaal op de normale openingstijden. De Gaviolizaal is te vinden aan de Torenstraat 36a, 5701 SH Helmond. Openingstijden zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Groepen van minimaal 10 personen ook mogelijk op afspraak. Meer informatie op onze website www.draaiorgelshelmond.nl of info per mail info@draaiorgelshelmond.nl of tel: 06-39682404.

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over, cultuur, kunst, calamiteiten, evenementen, zakelijk, activiteitenkalender, startpagina per wijk, overzicht-ondernemers in de wijk, wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

2,582 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *