Kerstlichtjesroutes 22 december Brouwhuis/Rijpelberg

Vrijdag 22 december om 18.00 uur

Kerstlichtjesroutes Brouwhuis/Rijpelberg ontmoeten elkaar bij Residentie Rivierenhof

De lichtjesroutes 2017 vanuit Brouwhuis en Rijpelberg, zijn het beste begin van Kerst 2017!

A1 flyer lichtjesroute Rijpelberg 2017De organisatie van beide lichtjesroute hebben de routes uitgestippeld om beide lichtjesroutes elkaar en de bewoners van Residentie Rivierenhof uiteindelijk te ontmoeten op de binnenplaats van de Rivierenhof. Voor deze opzet is gekozen om bewoners van dit complex samen met kinderen en hun ouders uit beide wijken (Brouwhuis en Rijpelberg) het kerstfeest 2017 in te luiden. U zult binnenkort onze posters over de kerstlichtjesroutes tegenkomen. Ook zal er langs de gekozen routes deur aan deur geflyerd worden. We hopen op een groot enthousiasme van alle wijkbewoners. Laten wij er met z’n allen een indrukwekkend happening van maken.

Route Brouwhuis

We vertrekken op vrijdag 22 december om 18:00 uur vanaf:

het Pleintje, rechtsaf via de Bruhezerweg en draaien bij de Trambaan rechtsaf, om via de Lavendelheide vervolgens links het fietspad (Struikheidepad) te volgen. Op het eind van dit pad vervolgen we rechts de Bruhezerweg tot aan het kruispunt met de Rivierensingel. Hier steken we recht over en lopen via de Rijntjesdijk naar de Vlierdense Bosdijk en slaan hier linksaf om aan het einde van de Vlierdense Bosdijk weer rechtsaf te slaan de Rivierensingel op. We lopenvervolgens het Elbeplantsoen rond om onze weg te vervolgen via de Rivierensingel tot aan Hof Bruheze waar we omstreeks 19.00 uur de lichtjesoptocht uit Rijpelberg kunnen begroeten.

Route Rijpelberg

In optocht vertrekken wij op vrijdagavond 22 december om 18:00 uur vanuit het wijkhuis De Brem. Via het Frieslandpad gaan we richting speeltuin en slaan daarna rechtsaf om de Theo Driessenhof op te gaan. Daarna gaan we de Baroniehof op tot de kruising met Straakven. Daar slaan we links af richting viaduct naar het station en de Residentie Brouwhorst. Bij de residentie houden we een korte pauze. Daarna vervolgen wij onze weg richting winkelcentrum Brouwhuis. We lopen door tot aan de Biesbosch. Via deze weg lopen we richting Rivierenhof. Daar ontmoeten we de lampionoptocht uit Brouwhuis samen met de kerstman.

Gratis lampion met verlichting.

Het wordt een tocht van, voor en door kinderen. Maar ook de ouders, opa’s, oma’s en andere familieleden maken deel uit van deze optocht en zijn dus van harte welkom. We lopen niet alleen door met licht versierde straten, maar ook via spannende donkere paden. Dan komt een lampion prima van pas. Heb je er geen, ook geen probleem, er ligt er een compleet met lichtje gratis voor jou klaar bij het startpunt van Brouwhuis, op het pleintje en bij het startpunt van de Rijpelberg, bij De Brem.  Deelname aan deze tocht is gratis.

Programma Binnenplaats van de Rivierenhof.

De binnenplaats wordt met feestelijke verlichting, tuinfakkels en een feestelijke tent in kerstsfeer gebracht. Het jeugdorkest van Amicitia zal met vrolijke kerstklanken de binnenkomende optochten verwelkomen.
Na een openingswoord van (gastvrouw) Anja van Bergen gaan de kinderen, die graag willen, naar binnen om met de bewoners samen kerstliedjes te zingen. In de tussentijd maken de groepen buiten zich gereed om op te treden, zoals de kinderdansgroep DeDe Dance, dameskoor Aventurino, waarna de blaaskapel Daer Zin Ze deze avond feestelijk zal afsluiten.
De Glühwein, warme chocolademelk en lekkernijen zullen bij dit festijn zeker niet ontbreken.

Bewoners langs de route
Doet u als bewoners langs de route ook dit jaar weer mee? Door heel eenvoudig een kaarsje of een paar theelichtjes voor het raam te branden en de rest van de verlichting in het huis uit te doen tijdens de tocht. Buiten versieren is natuurlijk nog mooier.

We hebben helaas geen muzikale reacties gehad om gedurende de tocht een vrolijke noot te spelen.  Spontane creatieve ideeën gedurende de tocht blijven natuurlijk van harte welkom. Mocht je dit nu al weten, laat het ons dan horen via de mail ccrijpelberg@gmail.com (voor Rijpelberg) of (mailadres voor Brouwhuis uitsluitend voor deze kerst) wim.m.vogels@gmail.com.

Laten we er met z’n allen een onvergetelijke kersthappening van maken.

Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Tot ziens op 22 december om 18.00 uur op het Pleintje of bij de Brem.

Comité kerstroute Brouwhuis en Rijpelberg.

Meer-Brouwhuis-digitaal-wijk-nieuws
Website: www.brouwhuis.ditisonzewijk.nl
Facebook: Brouwhuis
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk,Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

 

 

 

2,539 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *