fritsKeukenkunst is een initiatief van Masterchef Frits van der Linden die in Helmond workshops geeft in zijn kookstudio.

Wij mochten bij hem wat kunstjes komen afkijken om jullie mee te laten genieten.

Vandaag maken we een supermalse varkenshaas -perfect en niet droog-  met een zelfgemaakte culinaire peperroomsaus.

Ingrediënten peper-roomsaus:

2 eetlepels peperbolletjes

1 eetlepel tomatenpuree

3 dl slagroom

snufje zout

2 dl runderbouillon (eventueel van een tablet)

 

Bereiding peperroomsaus:

Breng de bouillon met de peperbolletjes aan de kook en laat op een laag vuur 5 minuten zachtjes koken. Voeg de tomatenpuree en de slagroom toe en breng al roerend aan de kook. Laat dit zachtjes doorpruttelen op laag vuur tot de saus is ingedikt.

 

Bereiding varkenshaas:

Schroei de met olie ingesmeerde varkenshaas in de pan en leg hem te rusten op een ovenschaaltje voorzien van peper en zout. Voor het serveren afgaren in de oven met gebruik van een kerntemperatuurmeter Ca. 6-8 minuten op 180° (of 60-62° kerntemperatuur). Trancheren (in plakjes snijden) voor het serveren met de saus.

Met deze tips van Frits kun ook jij koken als een masterchef! Smakelijk eten!

 

KeukenKunst_Kids_Def

605 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *