Kia (havo-5 Jan van Brabant College) is gepubliceerd fotograaf

Kia Vereijken uit havo-5 van het Jan van Brabant College – Molenstraat is één van de fotografen voor het project “Goeikes – Helmonders in beeld”. Ze koos ervoor om de Helmondse wijk Stiphout in beeld te brengen. Kia is één van de drie amateurs die samen met negen professionele fotografen meedoen aan het project.

Goeikes is een project voor, door en over Helmonders. De opdracht was dan ook simpel: “Bren7g een wijk door middel van haar inwoners in beeld”. Kia fotografeerde tijdens de bekende Night Run, tijdens de Carnavalsmis in Stiphout en bij de Postduivenvereniging. Ook bezocht ze voor het project een concert van Fanfare de Voortuitgang. Door de hevige regenbuien viel dit concert zowel letterlijk als figuurlijk in het water, maar de repetities leverden Kia wel enkele prachtige foto’s op, inclusief paraplu’s en verregende plastic stoeltjes.

Het leukste aan het project vindt Kia dat ze mee mag lopen met professionele fotografen om meer te leren over het vak. De expositie wordt namelijk gevuld met foto’s van vier amateurs zoals Kia én met die van negen professionals, waaronder Hans van den Berkmortel, Dave van Hout en Tahné Kleijn. Kia zelf wordt ook als professioneel fotograaf behandeld sinds bekend is geworden dat ze is uitgekozen voor Goeikes. “Ik krijg een kleine vergoeding voor mijn werk voor de expositie, dus ik voel me een echte, betaalde fotograaf. Het leuke is dat je overal mag komen als fotograaf. Ik ben tijdens de Carnavalsmis bijvoorbeeld boven in de kerk geweest, waar je normaal niet zomaar kunt komen.”

In de toekomst hoopt Kia nog veel meer foto’s te mogen maken. “Ik vind het vooral een hele leuke hobby en dat zal het waarschijnlijk altijd blijven. Op dit moment heb ik geen plannen om iets met fotografie te gaan studeren of er mijn werk van te maken. Ik wil social work gaan doen na de havo op het Jan van Brabant College, maar wie weet doe ik in de toekomst wel vaker mee met fotowedstrijden!”4

Kia’s foto’s en die van de andere fotografen zijn binnenkort te zien in een boek waarin niet alleen de mooiste foto’s afgedrukt zijn, maar ook persoonlijke verhalen over de fotografen zelf. Wat hebben ze in beeld gebracht? Wat was hun favoriete moment? En willen de amateurs nu zelf professioneel fotograaf worden of hebben ze toch een ander toekomstbeeld? Het boek zal te koop zijn in o.a. Boekhandel de Ganzenveer en VVV.

Het boek kan nu al besteld worden via de crowdfundingspagina. Je hebt dan niet alleen het boek als eerste in huis, maar helpt ook met de inzameling voor een expositie in de stad. De campagnepagina vind je hier: www.voordekunst.nl

6   5   3    2

1,340 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *