Kie Vereijken fotografeert Stiphout

Voor Goeikes – Helmonders in beeld legde diverse fotografen de afgelopen maanden de wijken van Helmond vast. In november worden deze foto’s gebundeld in een boek, in december zijn de beelden door het hele centrum te zien. Dit is onze wijk heeft de primeur voor de verhalen achter de serie. Deze week: Kia Vereijken in Stiphout.

Stiphout verenigt

Kia zit al 9 jaar bij HAC, de atletiek vereniging in Stiphout. Niet persé een lange tijd voor een volwassene, maar voor de inmiddels 16-jarige is dat meer dan de helft van haar leven. En ze verwacht er niet snel weg te gaan. “Verenigingen zijn gezellig, het is een echt clubgevoel. Dat vind ik belangrijk.” Kia is dan ook al haar vrije uurtjes bij HAC te vinden. “Daarom wilde ik juist het verenigingsleven in Stiphout vastleggen.”

Voor de fotoserie had ze het alleen bij haar eigen clubje kunnen houden, maar dat is te makkelijk voor Kia. “Ik ben op zoek gegaan naar verschillende clubs, die totaal verschillende dingen doen. Van scouting Jan Baloys tot carnavalsvereniging de Spurriezeiers. En ik werd overal even hartelijk ontvangen.” Een serie om het verenigingsleven in Stiphout vast te leggen.

Vooral bij de duivenvereniging gingen haar ogen open. “Deze mensen zijn zo leuk en vriendelijk. Ik wist niet eens wat duivenmelkers doen. Dankzij de fotografie heb ik veel over de dieren en de mensen geleerd. Dat was mij nooit gelukt zonder dit project. De camera geeft je echt een reden om op onderzoek te gaan en nieuwe mensen te leren kennen.”

817 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *