Kindcentrum De Rakt start thema ‘De Rakt in beweging!’

Ook u bent van harte welkom op 10 april aanstaande!

Op 18 maart start op De Rakt het Kindcentrum thema; De Rakt in beweging!
Maar liefst een maand lang wordt in elke groep (van peuters t/m groep 8) gewerkt aan dit thema.
Elke groep heeft de afgelopen tijd een onderwerp gekozen waarover ze een maand lang aan het werk zullen gaan. Ze onderzoeken van alles wat te maken heeft met hun gekozen thema.
Het thema wordt op 18 maart bij goed weer buiten gestart met een groots opgezette ochtendgymnastiek door een super-enthousiaste sportieveling! Bij slecht weer zullen in het gebouw de spieren losgegooid gaan worden.
Samen leren, samen leven, samen vieren staat centraal! Tijdens het thema zijn er door de voorbereidingsgroep een aantal leuke inspirerende activiteiten georganiseerd.
Zo worden er bijvoorbeeld gymlessen georganiseerd voor enkele groepen waar kinderen samen met hun opa of oma kunnen sporten. Ook zullen de bewoners van Residentie Baroniehof in hun brievenbus een uitnodiging ontvangen om bij een van deze sportlessen met kinderen aan te sluiten.
Er zijn in samenwerking met gehandicaptenoverleg Helmond, presentaties geregeld voor de groepen 3 t/m 8 en er zijn sportlessen met rolstoelen en andere ondersteunende materialen voor minder valide sporters. Een echte wereldkampioen zal bij deze lessen aanwezig zijn!
De peutergroepen gaan op bezoek bij het consultatiebureau en voor alle kinderen van het kindcentrum is er op 9 en 10 april de gelegenheid om de nieuwste snufjes op technisch gebied van bewegen uit te proberen.
Er zullen dan smartgoals, fitlights, Kinect en I-dancematten aanwezig zijn om alle spieren los te gooien. Benieuwd wat dit voor materialen zijn?
Ze zijn ook uit te proberen voor het publiek tijdens de inloopavond 10 april tussen 17.00 uur en 19.30 uur.
Alle bezoekers worden dan weer op een ludieke wijze ontvangen op het schoolplein om vervolgens een kijkje te nemen in de ruimtes van het kindcentrum. Er is van alles te beleven voor jong en oud!
We nodigen de bewoners van de wijk uit om een kijkje te komen nemen. U bent van harte welkom!
We zijn erg enthousiast om ons thema ‘in beweging’ te zetten en hopen dat u allemaal een kijkje komt nemen tijdens onze inloopavond. Ook voor ouders die nog op zoek zijn naar een plekje op de peutergroep of basisschool, een uitgelezen kans om te zien hoe het werken met thema’s op KC De Rakt vorm wordt gegeven.
Noteer de datum en tijd alvast in uw agenda!
Graag tot ziens op woensdag 10 april tussen 17.00 uur en 19.30 uur! Kindcentrum De Rakt is gelegen aan de Baroniehof 212, Helmond

321 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *