Halloween Mierlo-Hout startte dit jaar met twee knutselmiddagen in The Cave van wijkhuis De Geseldonk. Vele mooie creaties werden in het kader van het komende Halloweenfeest gemaakt.

Omdat vorig jaar storm en regen ervoor zorgden dat het Halloweenfeest op de speelplaats van de Odulfusschool letterlijk in het water viel, is dit jaar met medewerking van De Wijkraad Mierlo-Hout en wijkhuis De Geseldonk uit voorzorg uitgeweken naar wijkhuis De Geseldonk.

Het feest voor kinderen tot 13 jaar werd op zaterdag 20 oktober georganiseerd. Evenals als vorig jaar was er weer een thema: “Sprookjes en Nachtmerries”. Bijna alle decoraties en versieringen werden door de organisatie zelf gemaakt.

Lampionnenoptocht

Het Halloweenfeest in Mierlo-Hout startte met een lampionnenoptocht, waarbij de scouting Mierlo-Hout hun kennis en organisatie toevoegt. Vanuit de scoutingboerderij vertrok de tocht onder begeleiding van de scouting naar de Geseldonk. Onderweg werden de deelnemers getrakteerd op iets lekkers.

Halloweenfeest en scary alley in De Geseldonk

Bij het betreden van de Geseldonk kwamen de spookachtige geluiden je al tegemoet. De prachtig versierde entree zorgde er al voor dat je helemal in de ‘griezelstemming’ kwam. Het feest in de Geseldonk bestond uit spelletjes in Halloweenstijl voor de kinderen. Deelname kostte € 1.50 maar daarvoor kreeg de jeugd, na alle spelletjes te hebben gespeeld, een snoepzak uitgereikt. Ook de limonade was gratis.

“Scary Alley” was voor de jeugd (en hun ouders) vanaf 8 jaar. In het schemerdonker werden de stoere bezoekers geplaagd door enge figuranten die hen lieten schrikken. Grafstenen en doodskisten, skeletten en enge geluiden, vreemde lichten en een ‘enge’ spiegel maakten de rondgang spannend. Heel veel kinderen waren zelf in Halloweenstijl gekomen, wat ook sfeerverhogend werkte.

De organisatie toonde zich na afloop zeer tevreden: ruim 110 snoepzakken waren uitgedeeld en vele kinderen hadden een bezoek gebracht aan scary alley. ‘Natuurlijk moeten we nog een en ander evalueren, maar we zijn op dit moment al erg tevreden over het verloop en het aantal bezoekers. We gaan zeker samen met De Geseldonk zitten om te bekijken of we de samenwerking volgend jaar gaan voortzetten. We bedanken in ieder geval al onze sposors die het feest mogelijk hebben gemaakt.’

Ben jij ook een beetje scary?

De organisatie van Halloween Mierlo-Hout is dringend op zoek naar enkele vrijwilligers voor de ondersteuning. Ook willen ze graag nog meer figuranten inzetten. Durf jij Halloween te vieren in Mierlo-Hout? Meld je voor informatie aan bij marion@halloweenmierlohout.nl

www.facebook.com/halloweenmierlohout of https://halloweenmierlohout.com of kijk eens op  www.instagram.com/halloweenmierlohout/

Tekst en foto’s Anja Donkers

Video Jason Gerritsen

Meer-Mierlo-Hout-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website: www.mierlo-hout.ditisonzewijk.nl
Facebook: Mierlo-Hout
Twitter @MierloHout_nu
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk,Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

752 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *