Kindervakantieweek 2017 Rijpelberg , Brouwhuis en Dierdonk

Maandagmiddag in de Brem….. Een mooi versierde zaal met kerstbomen, paaseieren, spoken en twee gave ballonversieringen die we gesponsord kregen van Dionne de Haseth van allesvoorjefeestje.nl.  Zo’n 120 kinderen en begeleiding in gele shirtjes komen binnen en zoeken hun groepje op. Spannende gezichtjes, pratend en blij dat ze elkaar na de vakantie weer zien.

Ook dit jaar vond in de laatste week van de zomervakantie de kindervakantieweek weer plaats! Het thema van deze week was “ALLES VERKEERD”. Een leuk thema waar we een heleboel leuke activiteiten bij bedacht hadden. Gelukkig waren de weergoden goed gestemd en hebben we de hele week kunnen genieten van een heerlijk zonnetje!

Maandag:

Om  13 uur gaat het dan echt van start. Folker verwelkomt iedereen en legt uit wat we gaan doen. Om in het thema te blijven gaan we dit jaar als eerste naar Olaf en Christel, die al jaren onze kindervakantieweek trouw sponsoren, om lekker te genieten van vers gebakken frietjes! Daarna splitsen de groepen zich op en wordt er geknutseld aan de groeps-banner en hard nagedacht over een toffe groepsnaam. Ook gingen de kinderen in de wijk op zoek naar de verstopte vossen om alle antwoorden bij elkaar te krijgen die bij de vragen hoorden!  Aan het einde van de geslaagde kennismakingsdag  zaten de kinderen nog vol energie om de rest van de week er tegenaan te kunnen!

Dinsdag:

De tweede dag van de kindervakantieweek stond in het teken van “de winter”. Alle kinderen verzamelden zich in de ochtend weer bij de Brem en liepen vanuit daar samen naar de sportvelden van Rood Wit ‘62. Daar stonden alle spellen klaar om gespeeld te worden! Zo konden ze een sneeuwballengevecht doen, waren er kerstbomen om te versieren, konden ze ski lopen, ijspegelvangen en iglo’s bouwen. Er was een heuse brancardrace, een ijsschuifbaan en een enorme schuimbak waarin de kinderen puzzelstukjes moesten zoeken. Nadat alle spelletjes waren gedaan, was er nog tijd genoeg over voor de kinderen om nog even helemaal los te kunnen gaan op de buikschuifbaan en in de schuimbak! Dit leverde enorm blije gezichtjes op de vele foto’s die gemaakt zijn door twee fotografen, Fatih Aktac en Joey Schouten.

In de avond vierden we met alle kinderen een echt “oud en nieuw feest”. Iedereen kwam in zijn pyjama naar de Brem om te dansen op de coole muziek van DJ Raymond . Er werden oliebollen uitgedeeld. En we hadden natuurlijk gezorgd voor vuurwerk, waarvan de helft werd gesponsord door El  Blanco Helmond. Doordat we van tevoren alle omwonenden hadden ingelicht over ons vuurwerk was het een drukte van jewelste! Moe maar zeer voldaan gingen alle kinderen weer naar huis. Het was een zeer geslaagde avond!

Woensdag:

Wat was het mooi weer deze woensdag en dat kwam goed uit want voor de kleintjes stond de Leonardusspeeltuin op de planning en de grote kinderen gingen op de fiets naar zwembad de Wiemel in Deurne. Daar werd naar hartenlust gespeeld, gezwommen en genoten. En natuurlijk iedereen goed ingesmeerd om te voorkomen dat er iemand zou verbranden! De jongste kinderen hadden na de speeltuin de tijd van hun leven in de huifkar die geregeld was om alle kinderen weer terug te brengen naar de Brem. Toen alle kinderen weer bij de Brem waren was het voor ons als organisatie enorm genieten van alle blije en bezwete snoetjes van de kinderen.

 

Donderdag

Vandaag was het “gekke-haren-dag”. De meest geweldige creaties kwamen binnen! Voor de mooiste en gekste haren waren leuke prijzen om uit te reiken, met dank aan Kado to go, winkelcentrum Brouwhorst. Ook hadden we vandaag een jarige in ons midden die werd getrakteerd op een snoepzak die we gesponsord hebben gekregen van Gerrit en Klazien (winkelcentrum Brouwhorst).

De jongste kinderen starten de dag met het zoeken van paaseieren in het bos. Er komt zelfs een echte paashaas langs. En omdat “alles verkeerd” is deze week deelt de paashaas gebakken snoepeieren uit aan iedereen. Na het zoeken van de eieren lopen de kinderen met zijn allen naar de blokhut van scouting Rijpelberg. Daar doen ze het omgekeerde verjaardagsspel. Alles gaat verkeerd om. Bij binnenkomst wordt er meteen bedankt voor het feestje gezegd. Er worden cadeautjes ingepakt in plaats van uitgepakt, en aan het einde worden ook nog slingers opgehangen! Tussendoor geniet iedereen van een lekker stukje taart en de spelletjes op het feestje.

De andere kinderen beginnen hun dag met een actief en creatief verfspel. Het is de bedoeling dat ze een voorbeeldschilderij zo goed mogelijk na schilderen. Maar daar moeten ze wel eerst geld en spullen voor hebben. Die krijgen ze bij verschillende posten. Er wordt wat afgerend, goed naar het schilderij gekeken en zelf aan de slag gegaan met verf en kwasten! Daarna mag ook deze groep kinderen paaseieren zoeken in het bos en ook hier komt de paashaas even op bezoek! Als ze geluncht hebben,  beginnen ze aan een spannende Halloweentocht in en om de Brem. Ze maken een toffe toverspreuk, een super eng masker en een skeletpuzzel. Ze mogen lekkere en vieze dingen proeven bij de smaakjesheks. Er is een voelspel, waar kinderen moeten raden wat ze voelen.  Ze mogen een oogbal uit een pot met sissende slangen halen en er zijn enge woordspelletjes. Ook is er een echte waarzegster die kan handlezen en de toekomst voorspellen.  En het allerspannendst was een spel in het donker. De kinderen konden in het donker glow in the dark puzzelstukjes zoeken…..maar wat was er nog meer in die zaal??? Er was een doolhof gebouwd met dozen, kamerschermen, natte handdoeken die aan touwtjes aan het plafond hingen  en je kon ook door een van de monsters getikt worden. Er werd wat afgegild en gelachen daarbinnen!!

Vrijdag

Op vrijdag staat er ieder jaar een gaaf uitstapje gepland. Net zoals de afgelopen jaren gingen we dit jaar ook naar Toverland.  Met alle kinderen en begeleiding gingen we in de bussen van Twin Tours richting Sevenum! Gelukkig scheen vandaag ook het zonnetje weer volop, waardoor de kinderen zowel binnen als buiten maximaal konden genieten van alle attracties!  De kinderen stonden te trappelen om in alle achtbanen te gaan. Voor diegenen die het liever wat rustiger aan wilden doen waren er  genoeg andere opties! Een bezoekje aan Toverland op de laatste dag van de kindervakantieweek staat altijd garant voor een dag vol plezier en  lachende gezichten!

Bij terugkomst in de Brem werden nog certificaten uitgedeeld voor de beste jongerengroep, beste middengroep en beste ouderengroep! Bij het naar buiten gaan kregen de kinderen nog een zakje chips en een fluitje (gesponsord door Olaf en Christel) waardoor de week met een bulderend geluid door iedereen werd afgesloten!

Genoten

Wij kunnen het niet vaak genoeg benoemen, maar ook via deze weg willen we graag alle vrijwilligers, begeleiders en jeugdbegeleiders in het zonnetje zetten en enorm bedanken voor hun inzet, meedenken en gezelligheid de afgelopen kindervakantieweek! Zonder hun hulp was het niet mogelijk geweest om de kindervakantieweek  zo succesvol te laten verlopen.

Ook willen we graag alle sponsoren (Olaf en Christel, ’t Rijtven, Rood Wit ’62, kinderopvang de Sleutel, scouting Rijpelberg, El Blanco, allesvoorjefeestje.nl, Kado tot go, Albert Heijn, zwembad de Wiemel, Speeltuin Leonardus, Gerrit en Klazien en Twin Tours) bedanken voor het beschikbaar stellen van alle benodigdheden deze week.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde kindervakantieweek! Een week waarin werd samengewerkt, samengespeeld en samen gelachen kon worden! Een week waarin de organisatie het prettig vond om de positieve resultaten te ervaren van een jaar lang bedenken en organiseren. Een week waarvan we hopen dat er nog velen mogen volgen.

Mocht je nog foto’s willen bekijken zoek ons op op facebook of instagram. Daarop zullen de komende week alle gemaakte foto’s te zien zijn!

Wij kijken uit naar de kindervakantieweek in 2018!! In dat jaar vieren we ons 25 jarig jubileum……dat belooft een groot spektakel te worden!!!

Hopelijk zien we jullie allemaal volgend jaar weer terug!!! Bedankt allemaal voor de fijne week!!

Organisatie Kindervakantievertier Helmond

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk?  Abonneer je gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!
Digitaal-wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.

2,025 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *