• IMG_7445
  • IMG_7404
  • IMG_7435

Tijdens de Kindervakantieweek Rijpelberg – Brouwhuis wordt er alles aan gedaan om de kinderen op allerlei manieren te vermaken. Zoals woensdag 21 augustus, toen gingen de kinderen op bezoek in de speeltuin Leonardus, waar zij getrakteerd werden op een mooie middag met goochelclown Didoedel.

De man achter Didoedel is Bert van de Langenberg uit Veldhoven. Bert is al dertig jaar actief als clown, hij werkte toen in een feestwinkel. Hij werd ooit gevraagd in te vallen voor een clown en dat beviel hem zo goed dat hij het al dertig jaar doet. Hij heeft zelf een entertainment bedrijf en verzorgt regelmatig shows op personeelsfeestjes en openingen van winkels en bedrijven. Tevens verhuurt hij kleding en desgevraagd levert hij ook popcorn- en suikerspinmachines.

De middag begon al goed. Voor aanvang van de show vroeg Sjef van Tilburg van Leonardus aan de kinderen of zij de clown wilden roepen want hij bleef zo lang weg. En ja hoor, na het geroep van de kinderen kwam Didoedel aangesneld met zijn toverkisten. Klapte de kist uit en vroeg een kind uit het publiek hem te helpen met het tovertrucje. Iedereen wilden wel al waren er toch enkele kinderen die vreemd op keken toen de grote man met een rode neus met gekke gebaren de truc uitlegde. Natuurlijk ging het een aantal keren mis, maar dat was de bedoeling al hadden de kinderen niets in de gaten. Na de truc werd het kindje beloond met een mooie ballonfiguur en een groot applaus van de kinderen. Zo werden er nog twee kinderen gevraagd en aangezien het erg warm was, ook voor de goochelclown werd er even een kleine pauze ingelast. De kinderen vonden de handelingen en gekke fratsen van Didoedel prachtig en bij het tweede optreden was het welkomstapplaus nog harder dan de eerste keer. Ook hier werden de kinderen getrakteerd op “tovertrucjes” en ook hier werden de kinderen beloond met enkele ballonfiguren. De tijd vloog om en het was weer tijd om huiswaarts te keren naar de Brem. Maar er was nog een kleine verrassing voor de kinderen: zij mochten allemaal in een huifkar naar huis mee rijden. Gejuich en vreugdekreten alom. Dus heeft speeltuin Leonardus het weer voor elkaar: een gezellige middag, mooi weer en een enthousiaste menigte kinderen. Zo hoort een vakantiefeest ook te zijn.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Meer-Helmond-Oost-digitaal-wijk-nieuws:
www.helmond-oost.ditisonzewijk.nl
Facebook:  Helmond-Oost
Twitter: @ditisonzewijk
Google+  Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk?  Abonneer je gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!
Digitaal-wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.

1,860 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *