Dahliatuin Helmond-West heeft zondag 1 september haar jaarlijkse open dag georganiseerd.

De Dahliatuin, sinds zes jaar gelegen op Houtsdonk, lag er weer fleurig bij. De dahlia’s stonden prachtig in bloei en de hevige onweersbui van zaterdagavond hadden de meeste dahlia’s ongeschonden doorstaan.

Het was een drukte van belang tijdens de open dag van de Dahliatuin die, bijna traditioneel, extra uitpakte met muziek door muziekvereniging De Oude Hap uit Aarle-Rixtel. Bezoekers die van het kijken naar de bloemen en bloemstukken dorstig waren geworden konden genieten van een lekker kopje koffie met heerlijk gebak, ditmaal niet zelf gebakken door de leden, maar afkomstig van Kookcreatie.nl

Tips over teelt, groei en bloei van de dahlia’s werden gegeven door de aanwezige leden van de dahliatuin en Groei & Bloei, ook traditioneel jaarlijks aanwezig, kon de vraag naar bloemstukjes bijna niet aan.

Bezoekers genoten ook dit jaar weer van de bloemenpracht en konden deelnemen aan de prijsvraag over de mooiste dahlia op de tuin. De imker gaf uitleg over het houden van bijen en bezoekers konden hun voorraadje honing aanvullen.

Er is door de leden flink geïnvesteerd in de tuin. Een braakliggend stuk is ingezaaid met gras en er zijn enkele fruitboompjes geplaatst.

Vele dahlia’s werden door (amateur)fotografen op de gevoelige plaat gezet, zodat thuis nog kon worden nagepraat over de meest prachtige exemplaren.

Wijnand van den Berg is voorzitter dan van Dahliatuin en vertelt in het filmpje over de Dahliatuin en de open dag.

Meer over de Dahliatuin op Dahliatuin Helmond-West

786 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Dit bericht heeft 1 reacties

  1. Leo lenssen Reply

    Het is de eerste keer dat ik er ben wezen kijken en ben er van overtuigd dat dit niet de laatste keer is.
    Heb er goede uitleg gekregen en er een heel stuk weizer van geworden. En heb er volop van genoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *