In Brouwhuis werd op maandag 4 maart om half twee het startschot gegeven voor de jaarlijkse carnavalsoptocht. Elk jaar is de optocht een echt feestje. Niet te groot maar wel gezellig.

Voorafgegaan door de muzikale klanken van Amicitia kwamen de wagens en groepen aangereden. Het was een en al kleur. Er was ook een gastwagen uit Aarle-Rixtel bij. Een enorm piraten schip met afschrikwekkende schedels en piraten waren overal versierd op het schip. Maar natuurlijk waren er ook wagens van de Spekzullekes, de Brouwhazen en de Brouwzolen. En de jeugd vond het geweldig want van elke wagen regende het snoepjes, lolly’s en spekjes. Het was voor de driekoppige jury toch wel een klus om te bepalen aan wie zij de prijzen moesten toekennen. Na de optocht trokken zij zich terug om te gaan beraadslagen. Ongetwijfeld zijn zij tot een wijs besluit gekomen.

Na de optocht werden er direct twee veegwagens ingezet dus een half  uur later waren de straten in Brouwhuis weer blinkend schoon. Ouders zochten met hun kinderen meer vertier in de residenties van de carnavalsverenigingen. Nog anderhalve dag feesten en dan is het carnaval weer verleden tijd. Velen kijken dan al weer uit naar het volgende carnaval in 2020…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Filmverslag: Jason Gerritsen

 

1,313 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *