KLIEN IT Helmond 2017-2018 van start!

Waarom ligt er zoveel afval op straat? Wat houdt recycling eigenlijk in? Waarom is het zo belangrijk om onze afvalberg te verkleinen? Maar ook: hoe kun je zelf makkelijk duurzame keuzes maken? Hoe moet de stad van de toekomst eruit zien? Na de herfstvakantie is een twaalftal Helmondse basisscholen gestart met het zoeken naar antwoorden op deze en vele andere vragen. Maar ook steken de klassen de handen uit de mouwen: zij houden het hele schooljaar een gebied rondom hun eigen school schoon.
KLIEN IT 2017-2018 is begonnen!

 KLIEN IT is een uniek project binnen de gemeente Helmond, waarbij basisscholen zich het hele schooljaar inzetten voor een zwerfafval-vrije omgeving en duurzaamheidseducatie. Met een speciaal op maat gemaakt lesprogramma voor elke school én een mystery guest van de gemeente Helmond die de schoolomgeving regelmatig komt controleren. Merkt u dat het schoner is in uw wijk? Bedank daar de KLIEN IT leerlingen maar voor!
De leerlingen doen dit alles niet zomaar; aan het einde van de rit zijn er mooie prijzen te verdelen. Bovenal leren ze natuurlijk veel over afval en duurzaamheid, maar oefenen ze ook met vaardigheden als samenwerken, presenteren, een nieuwsbericht schrijven en nog veel meer.

Uitbreiding project

Vorig jaar startte KLIEN IT met negen scholen als pilot; dat aantal is dit schooljaar gestegen naar twaalf. Het aantal deelnemende groepen is zelfs meer dan verdubbeld.
Aan KLIEN IT 2017-2018 doen mee: OBS de Straap, OBS de Stroom, Kindcentrum Mozaïek, Montessorischool Helmond, BS St. Trudo, BS de Vlier, BS Silvester-Bernadette en we heten nieuw welkom: OBS ’t Hout, BS de Vendelier, Kindcentrum de Bundertjes, CBS de Rank en Daltonschool Talentrijk.

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws
Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk,Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?

Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

2,275 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *