Koen Bax (13 jaar) was een van de jeugdigen die een ontwerp had ingestuurd voor speeltoestellen in het nieuwe burgemeester Geukerspark.

Hij was op woensdag 15 januari een van de vier jongeren die met gespannen gezichtjes zaten te wachten in de bibliotheek op wat er komen zou. Zij waren genomineerd voor een prijs van de ontwerpwedstrijd van speeltoestellen. Hoofdprijs: het winnende ontwerp zou bekeken worden door de gemeente Helmond om een plaatsje te krijgen in het nieuwe burgemeester Geukerspark.

Daar wordt een Literaire speeltuin gebouwd voor kinderen van 2 tot 12 jaar oud. De speeltuin wordt een ontmoetingsplek.  Omdat het voor begrip Literair voor kinderen een beetje moeilijk wordt gevonden,  wordt er gesproken over de Verhalen Speeltuin.

De wedstrijd was vorig jaar uitgeschreven en alle scholen in Helmond konden daar aan meedoen. Uiteindelijk zijn er ruim 65 tekeningen binnengekomen. Er werden drie tekeningen uitgekozen. De bekendmaking was op woensdag 15 januari in aanwezigheid van ouders, opa’s en oma’s, die net als de kinderen gespannen afwachtten.

Toen de directeur van de bibliotheek, de heer Robin Verleisdonk binnenkwam en iedereen welkom heette, werd het helemaal spannend. Toen kwam de uitslag. De heer Verleisdonk zei eerst dat elke tekening erg goed was maar er kon er maar 1 winnaar zijn.

Uiteindelijk werd Koen Bax van  het dr. Knippenbergcollege de winnaar. De tweede plaats was voor Roos Heesakkers (11 jaar) van de Vendelier en de derde prijs ging naar Maud Haans (6 jaar) van obs Brandevoort.

Zij kregen allemaal nog een extra cadeau, de felicitaties en als afsluiting werd er nog met iedereen wat gedronken. Daarna gingen zij trots en blij naar huis…

In mei vorig jaar was het team van Ditisonzewijk aanwezig bij de officiële onthulling van het straatnaambordje van het nieuwe park

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

213 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *