Wat is het Kok in de Klas event?
Tijdens het Kok in de Klas event op maandag 8 april gaan 90 chef-koks lesgeven en koken op 90 scholen in heel Nederland. Dat betekent dat meer dan 2000 leerlingen meedoen aan het event!

Tijdens dit unieke event vertellen de chef-koks de leerlingen meer over smaak, eten en het koksvak. De kinderen gaan natuurlijk ook zelf aan de slag! Ze zullen proeven, ruiken, horen, voelen, kijken en… zelf een gerechtje maken!

Voedseleducatie Platform
Het Voedseleducatie Platform is een Publiek-Private Samenwerking waarin overheid, bedrijfsleven, wetenschap, onderwijs en maatschappelijke organisaties samenwerken aan objectieve educatie over voeding bij kinderen. Het landelijk aangeboden lesprogramma Smaaklessen is het basisprogramma van het Voedseleducatie Platform. Het Kok in de Klas event is één van de projecten die door het Voedseleducatie Platform wordt uitgevoerd.

Smaaklessen, leuk en effectief!
Het lesmateriaal dat ontwikkeld is voor het Kok in de Klas event is onderdeel van het lesprogramma Smaaklessen van Wageningen University & Research. Smaaklessen is hét effectieve lesprogramma over eten en smaak voor kinderen op de basisschool. Met Smaaklessen wordt de nieuwsgierigheid en interesse van kinderen naar gezond en duurzaam eten opgewekt. Het beleven van voedsel staat centraal. Weten waar je eten vandaan komt helpt om bewuste, gezonde keuzes te maken.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat voedingseducatie effectiever is wanneer gebruik wordt gemaakt van ervaringsgerichte lesmethoden en activiteiten. Kok in de Klas is daarom niet alleen leuk, maar ook effectief!

Chef-kok Jermain de Rozario in de klas!
Top-chef en gezicht van het event is Jermain de Rozario van restaurant De Rozario. Hij zal op maandag 8 april a.s. op basisschool Brandevoort in Helmond in groep 6 het event officieel openen. In de klas zullen de leerlingen onder leiding van Jermain alles ontdekken over eten. Ook werken ze met de hele klas aan een gerechtje dat Jermain speciaal voor dit event heeft ontwikkeld. Andere top-chefs die tevens een gerecht hebben ontwikkeld om te koken in de klas zijn chef-kok Tamara de Borst van restaurant Le Jardin en chef-kok Albert Kooy SHV meesterkok bij Canteen.

 

408 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *