Kom naar Kasteel Helmond tijdens ‘Dag van het kasteel’

Op 10 juni is het weer tijd voor de Dag van het kasteel! Ook Kasteel Helmond opent op Tweede Pinkstermaandag zijn eeuwenoude poorten voor het publiek.

Er is dan veel leuks te doen zoals middeleeuwse spellen, rondleidingen en speurtochten voor kinderen door de kasteelkelders. Ook de zoldertoer kun je doen ieder uur, hier ontdek jij vast het mysterie achter de grote kasteelbrand in 1549…. En kom ook zeker kijken naar de Sprookjesmaker! Zij maakt kleding en artikelen die de fantasie prikkelen: van verkleedschortjes en prinsessenkroontjes tot riddercapejes. Kom kijken en passen!

Muzikaal vermaak

Ook gezellige muziek is van de partij in de vorm van Gypsy Mood. Het trio dat onder andere feestelijke zigeunermuziek maakt – maar ook swing van de Hot Club de France, Oost-Europese muziek (Klezmer) en muziek uit Zuid-Amerika – speelt drie sets tussen 13-16 uur. Bij mooi weer is het lekker genieten van de muziek onder het genot van een drankje en iets lekkers op het terras van het middeleeuwse binnenplein.

Kunst kijken

In Kunsthal Helmond kun je voor de laatste keer de prachtige expositie over de schilderijen van de Belgische kunstenaar Karin Hanssen bekijken. Deze expositie ‘Returning the gaze’ is te zien tot en met 10 juni. Van Kasteel Helmond is het ongeveer 3 minuten lopen naar Kunsthal Helmond.

Speciaal tarief

Alle activiteiten zijn gratis met een geldig entreeticket. Volwassenen betalen €10 en kinderen vanaf 4 jaar €5. Iedere tweede persoon ontvangt 50% korting op de entreeprijs. Heb je een Museumkaart? Dan is de toegang gratis.

Bereikbaarheid en tarieven Museum Helmond

Kasteel Helmond maakt deel uit van Museum Helmond, samen met Kunsthal Helmond. De beide locaties liggen in hartje Helmond en zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Met de trein stap je uit op station Helmond, het is circa 10 -15 minuten lopen naar Kasteel Helmond en Kunsthal Helmond (overzijde Zuid-Willemsvaart). Parkeergelegenheid (betaald) is op korte loopafstand van het kasteel (onder de Kasteel-Traverse) en de hal (parkeergarage Boscotondo). Ga naar www.museumhelmond.nl voor actuele informatie over openingstijden, prijzen en het activiteiten- en tentoonstellingsprogramma.

1,139 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *