Kom ook naar SamenLoop voor Hoop

Op 9 en 10 september vindt de vierde editie plaats van de Samenloop voor Hoop Helmond. Op een Samenloop wordt stilgestaan bij de ziekte kanker, wordt herdacht maar zeker wordt ook het leven gevierd. Deze editie vindt plaats op een nieuwe locatie, op het terrein van HAC en Stiphout vooruit, adres: Molenven 3 Helmond, maar met de vertrouwde invulling. Samenloop voor Hoop is 24 uur wandelen voor kankeronderzoek. Daarbij wisselen teamleden (450 lopers) elkaar af op een parcours, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Rondom de wandelestafette heeft elke editie een bijzonder programma voor bezoekers, boordevol muziek en activiteiten. Tot op de zaterdag zelf kun je je nog als loper aansluiten middels aanmelding op onze site bij een team, of op het terrein zelf. Ook zijn er op het terrein nog kaarsenzakken te koop voor de kaarsenceremonie.

samenloop_voor_hoop_2017_helmond_ditisonzewijk_de_loop_1De 25 teams hebben allen een marktkraam tot hun beschikking waar zij de meest uiteenlopende activiteiten organiseren, waarvan de opbrengst naar het KWF gaat. Dit loopt uiteen van het verkopen van heerlijke etenswaar, eigen gemaakte artikelen en diensten als voetmassage, rijden in een luxe sportwagen enz. Daarom nodigt de organisatie alle belangstellenden van harte uit om zaterdag en zondag naar het HAC terrein te komen. Er is vertier voor de kinderen, muziek en foodtrucks (waarvan ook de opbrengst volledig gaat naar de Samenloop). De kantine van HAC is 24 uur geopend voor een hapje en een drankje, waarvan ook een deel van de opbrengst naar dit goede doel gaat. Ceremonies en kinderloop Er zijn drie belangrijke ceremonies. De Openingsronde zaterdag 13.00 uur met survivors/ Eregasten (52 personen): mensen die kanker hebben (gehad) lopen de eerste ronde voorop over het parcours.

De Kaarsenceremonie: ’s Avonds (22.30) verlichten kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. Dierbaren worden hierbij herdacht, tijdens twee minuten stilte. De Slotceremonie: na 24 uur loopt iedereen samen de feestelijke laatste ronde (zondag 13.00 uur). Aan het einde wordt de opbrengst bekendgemaakt. Van het totaal bedrag gaat 10% naar het Inloophuis de Cirkel. Ook zal er een kinderloop plaatsvinden op zondag. Deze start om 10:00 uur, waarbij de kinderen een shirt krijgen aangeboden, getrakteerd worden op een suikerspin en een leuke verrassing. Vervolgens gaan zij 24 minuten meelopen, deelname is gratis, dus kom gewoon op tijd naar het terrein en laat de kinderen zich bij ons aansluiten. Bij alle drie de ceremonies zal burgermeester Elly Blanksma aanwezig zijn om haar warme betrokkenheid te tonen. De organisatie hoopt u allen te mogen ontmoeten op een ontroerend en waardevol evenement waar groot en klein zich goed zullen vermaken. De hoop en verwachting is dat de inspanningen van de teams beloond wordt met een hoge verkoop, zodat zij een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het goede werk van het KWF en Inloophuis de Cirkel

weekkrant_de_loop_samen_met_ditisonzewijkMeer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk?  Abonneer je gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!
Digitaal-wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.

 

1,996 totaal aantal vertoningen, 7 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *