KPN en gemeente Helmond starten pilot met zorg-ICT

De pilot wordt gestart omdat het aantal ouderen met dementie steeds verder toeneemt, terwijl de bezetting bij zorgaanbieders juist afneemt, meldt KPN. Het telecombedrijf en de gemeente Helmond zetten daarom leefstijlmonitoring en persoonsalarmering in om te ontdekken of dit helpt om ouderen met dementie langer veilig thuis te laten wonen. ‘Het plaatsen van slimme sensoren binnen de leefomgeving van de ouderen helpt inzicht te geven in leefpatronen en kan mogelijke afwijkingen van deze patronen direct signaleren’, aldus KPN. ‘De sensoren registreren de bewegingen van de bewoner in huis en het monitoringssysteem stelt bij afwijkend gedrag de mantelzorger op de hoogte via een bericht in een app.’

Persoonsalarmering in pilot

Daarnaast willen de partijen via persoonsalarmering zorgen dat ouderen met dementie via een alarmknop direct met hun mantelzorgers kunnen communiceren. De gemeente en het telecombedrijf hopen er tijdens de pilot achter te komen welke technologieën wel en niet bijdragen aan het langer thuis wonen van ouderen met dementie.
KPN maakte eerder dit jaar bekend samen met Van Herk Ventures 3,8 miljoen euro te steken in slimme sensoren van Sensara.

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk?  Abonneer je gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!
Digitaal-wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.

1,939 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *