Een museumbezoek, samen schilderen, verhalen delen. Cultuur maakt je blij, geeft je een goed gevoel en brengt mensen samen. Je bent nooit te oud om te leren, te ervaren of samen te genieten!

Hart voor ouderen

In 2019 bieden de grote culturele partners in Helmond, Kunstkwartier, Museum Helmond, Theater Speelhuis, Bibliotheek en De Cacaofabriek samen een uitdagend programma aan voor Helmondse ouderen. Het initiatief is bedoeld voor mensen die de deur niet gauw uitkomen en graag eens mee willen doen en genieten van kunst en cultuur. Het eerste programma is van medio maart tot en met eind april. Zes weken lang een culturele toertocht door de stad!

Een huiskameratelier waar je samen creatief aan de slag gaat, een rondleiding in het kasteel met een bezoek aan een tentoonstelling, een boekenbal waar kan worden gedanst onder de orgels in de Gaviolizaal, een voorstelling of een film. En dit is lang niet alles.

Kent u iemand die normaal geen gebruik maakt van het cultuuraanbod bijvoorbeeld omdat hij of zij alleen is of minder mobiel? Neem hem of haar mee! Voor diverse is er een één plus één gratis toegang.

Vandaag reikte wethouder van Dijk het eerste programmaboekje uit aan bewoners van de Moeraseik, een woonzorglocatie van de Zorgboog.

“Ik kan niet meer borduren omdat mijn handen en ogen geen 20 meer zijn. Wat fijn om weer creatief aan de slag te gaan in een groep. Twee vliegen in één klap. Ik ben de deur uit en ik maak weer iets moois!”

 “Het is geweldig om weer eens naar het museum te zijn. Sinds mijn man is overleden, doe ik zulke uitstapjes nooit meer. Zo fijn dat ik nu kan aansluiten bij een geïnteresseerde groep leeftijdgenoten!”

 “Ik wist niet dat onze stad zo’n mooie cultuur en geschiedenis heeft. Ben nu nog trotser om een Helmonder te zijn!”

Informatie of aanmelden

Kijk voor het programma op www.langleve-cultuur.nl of bel tussen 9 en 12 uur op dinsdag, woensdag of donderdag naar 06-20363110.

Wil je meedoen als cultuurmaatje, vrijwilliger of dit initiatief op een andere wijze steunen? Laat het ons weten.

 Age Friendly Cultural City Helmond

Lang Leve Cultuur wordt ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie en de gemeente Helmond. Het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft Helmond aangewezen als één van de zes ‘Age Friendly Cultural Cities’ in 2018 en 2019. Met het programma ‘Age Friendly Cultural Cities’ moedigt het Fonds steden aan om actieve cultuurparticipatie voor ouderen te verbeteren.

Lang Leve Cultuur:
Kunstkwartier | Museum Helmond | Theater Speelhuis | Bibliotheek | De Cacaofabriek | gemeente Helmond | Fonds voor Cultuurparticipatie | Zorgboog | LEV groep | KBO | Vier het Leven


Foto’s: Hans Choufoer


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

584 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *