Leerlingen Dr. Knippenbergcollege fotograferen Helmond Noord

Voor Goeikes – Helmonders in beeld legde diverse fotografen de afgelopen maanden de wijken van Helmond vast. In november worden deze foto’s gebundeld in een boek, in december zijn de beelden door het hele centrum te zien. Dit is onze wijk heeft de primeur voor de verhalen achter de serie. Deze week: leerlingen van het Dr. Knippenbergcollege in het Helmond Noord.

De laatste generatie

Fotograferen is spannend. Zeker als je de camera niet op vriendinnen of familie richt, maar op wildvreemden. Toch zijn Lisa, Sophie, Rosa en Nicole vol enthousiasme aan de slag gegaan. Want het Dr. Knippenbergcollege, de middelbare school, waar zij dit jaar aan begonnen, verhuist begin 2021 naar de Braak, een gebied in Helmond Oost. Op dat moment heeft de grootste middelbare school van de stad ruim een halve eeuw in Helmond Noord gestaan.

Een school met zo veel geschiedenis heeft verschillende generaties zien komen en gaan. Hele families hebben dezelfde schoolbanken gedeeld. En sommige leerlingen komen jaren na hun studie gewoon weer terug. Docenten worden collega’s en het cirkeltje is weer rond. Deze generaties staan op de foto. Moeder en zoon, leerling en docent en Gitte, pas 3 jaar afgestudeerd en nu zelf hard op weg naar haar volwassen leven als lerares Nederlands.

En in plaats van de impact van de school op de wijk te fotograferen, maakten de dames foto’s van de impact van de wijk op de leerlingen. Zij bezochten stuk voor stuk de favoriete plekjes van de 9 modellen. Herinneringen aan de pauze, de weg naar school of de uren na de les. Ze brengen een ode aan de locaties in de wijk die na 2021 nooit meer hetzelfde zullen zijn. 

938 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *