Leerlingen Praktijkschool zamelen lege flessen in

De Praktijkschool, onderdeel van de OMO scholengroep, neemt deel aan het internationaliseringsproject om hun leerlingen meer mondiaal bewust te maken. Onderdeel van dit project is het samenwerken met een organisatie in Helmond die zich bezig houdt met ontwikkelingssamenwerking. De Praktijkschool werkt samen met Stichting Helmond San Marcos.

In 2016 hebben ze al succesvol samengewerkt in een project van 2 weken waarbij onder andere een muurschildering werd gemaakt door de leerlingen en een markt werd georganiseerd, waarvan de opbrengst voor de stichting was.

Ook dit jaar zet de Praktijkschool zich in voor Stichting Helmond San Marcos. Deze keer willen de leerlingen bijdragen aan de aanleg van internet en WiFi bij het ouderen opvanghuis Horizonte in San Marcos. Ze gaan dit doen door het inzamelen van lege inktcartridges, daarvoor staan speciale inzameldozen op de school, en een statiegeldflessen inzamelactie. De leerlingen hopen zo veel mogelijk lege flessen in te zamelen voor hun project.

Op maandag 5 februari zal een vertegenwoordiger van Stichting Helmond San Marcos op de school aanwezig zijn om de lege statiegeld flessen in ontvangst te nemen.

Ook de buurtbewoners van de Praktijkschool worden uitgenodigd om een steentje bij te dragen. Heeft u nog lege flessen? Dan kunt u deze tot en met maandag 5 februari 12:00 uur in komen leveren op de Praktijkschool aan de Generaal Snijdersstraat 51 in Helmond.

Namens de leerlingen en Horizonte in San Marcos alvast bedankt!

1,891 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *