• DIOWHCHveldhoevegered (2)
  • DIOWHCHveldhoevegered (11)
  • DIOWHCHveldhoevegered (5)

Neeltje Pluijm, de beheerder van kinderboerderij de Veldhoeve in Helmond-Noord,  kan samen met voorzitter Johan Flemminks Smid weer rustig ademhalen. De kinderboerderij die gevestigd is in de Breitnerlaan is gered. Deze kindvriendelijke speelplaats dreigde met sluiting omdat er geen vrijwilligers meer waren die de boerderij draaiende wilden of konden houden. Maar na enkele gesprekken en oplossingen kwam zaterdag 15 december de reddende engel: het Leger des Heils besloot na vele gesprekken  de helpende hand te bieden om het diervriendelijke paradijsje open te houden.

Er liepen nog wel wat dieren rond zoals ganzen, varkens, ezels, kippen en eenden, geiten en schapen maar vooral Bartje, het boegbeeld van de Veldhoeve liep er nog dartel rond. Nou ja, dartel. Het paard is inmiddels al 36 jaar oud. Maar die moest net als alle andere dieren elke dag gevoederd en verzorgd worden.

Eric Bakker van het Leger des Heils en Johan Flemminks Smid hadden alle belangstellenden en natuurlijk de vrijwilligers uitgenodigd om een middag uit te leggen wat er ging veranderen en wat er in de toekomst gaat gebeuren. Van de gemeente Helmond was Paul Berkers aanwezig en als ambassadeur van het Leger des Heils was er ook Bert Valentijn. Eric Bakker vertelde over de toekomstplannen.

Er gaat in de Veldhoeve werkervaring en dagbesteding aangeboden worden. Tevens komt er een werkplaats en er komt ook een Repaircafé bij. De kinderboerderij blijft wel een zelfstandige stichting en de 13 of 14 vrijwilligers krijgen hulp van het Leger des Heils. Ook krijgen leerlingen van de Helicon (groene school) de kans om er stage te lopen want er is werk genoeg. Denk eens aan de groenvoorzieningen en het onderhoud.

Naast de Veldhoeve staat het pand van het vroegere jongeren-stichting, Jovic. Daar is mooi plaats voor een Repaircafé en een grote werkplaats. Er zal ook geprobeerd worden er een huiskamerproject te starten waar de mensen van de wijk een kopje koffie kunnen drinken. Dit alles zal rond januari of februari gerealiseerd worden. Er was veel animo voor de nieuwe plannen voor De Veldhoeve.

Fotografie en verslag: Hans Choufoer

824 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *