Het was op zaterdag 26 oktober de eerste editie van Halloween in winkelcentrum De Bus in het Nieuwveld. Het winkelende publiek kon kennis maken met de Halloweentijd. Ook de kinderen keken af en toe voorzichtig om zich heen. Overal kon er een spook tevoorschijn springen.

Overal in Helmond werden er Halloweenwandelingen georganiseerd en het winkelcentrum wilde niet achterblijven en deed er dit jaar voor de eerste keer mee. Er werden geen tochten of wandelingen georganiseerd omdat, volgens iemand van de organisatie, men niet het risico wilde nemen dat er kinderen met angstvrees of kinderen in kinderwagens erg zouden schrikken van alles wat er rond spookte in het overdekte winkelcentrum. Wc de Bus is trouwens het enige winkelcentrum in Helmond, buiten de Elzaspassage dan.

Heksen, skeletten en enge wezens

De ondernemers hadden dit mooi opgelost. Van de twintig winkels deden er zestien mee. De grote concerns als Kruidvat en Aldi en ook de viswinkel deden er niet aan mee. De winkeliers hadden gezamenlijk het idee geopperd om zoveel mogelijk hun winkels te versieren en enkele personeelsleden te promoveren tot geest, spook of heks. En dat was aardig gelukt. Bij binnenkomst in het centrum werd men al begroet door luid gekrijs en gegil van de geesten aan het plafond. De muren en de rest van het plafond was behangen met akelig uitziende  dieren zoals vleermuizen en andere enge wezens. Een waarzegger zat in zijn tent de mensen te vertellen hoe eng zij het kregen als zij winkelend rondliepen. Hier en daar waggelde er een heks en de skeletten stonden overal te pronken. De een nog enger en bloediger als de ander. Kramen met allerlei lugubere voorwerpen en snoepgoed nodigden de kinderen uit om iets te proeven onder nauwlettend toezicht van de ouders en soms opa’s en oma’s. Maar al met al was het niet erg schokkend wat de kinderen te zien kregen. Ook waren er af en toe kinderen die zelf omgetoverd waren tot zielloze kinderen, sommige met bloederige wonden of vampier beten in hun kleine nekje. Het was een origineel en toch vriendelijk gebeuren in het winkelcentrum.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

377 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *