• IMG_7502
  • Fancy Fair 2017 (2)
  • IMG_7503

De Leonardus speeltuin staat bekend om zijn gezellige en sportieve evenementen. Zowel met sport, kindermiddagen en de kindervakantieweek. Vandaag was er weer een Zomermarkt spektakel dus ben ik even een kijkje gaan nemen. Ik had een kort gesprek met het hoofd van de  organisatie van de marktcommissie en tevens bestuurslid van de Leonardus speeltuin, Jos van den Broek.

Jos vertelt: “We organiseren nu al bijna ruim veertig jaar markten. We begonnen met de kindermarkt. Maar door de jaren heen is dat gigantisch uitgegroeid tot een volwassen markt. Vandaag staan er ongeveer tussen de dertig en drieëndertig kramen rond om de speeltoestellen. Alles wat de kraamhouders ophalen aan de verkoop mogen ze houden. Het is nu lekker weer, goed druk en vooral gezellig. Dus eigenlijk hebben de kraamhouders nu een goede dag. En zo willen we de evenementen blijven organiseren.”

Tijdens deze dag was er muziek te horen van de band Wood 88. Een band die erg goede covers ten gehore bracht van onder andere The Eagles, Pink Floyd, Creedence Clearwater Revival en Tina Turner. Vooral de zangeres viel op door haar goede stem. De band leden waren allen afkomstig uit de binnenstad.

Tussen de vele kramen viel mijn oog op een kraam met de vlag Thomas Huis. Ook hier wilde ik meer van weten en sprak met Cor Janssen. Cor legt uit: “Ik woon samen met mijn vrouw en met acht volwassen mensen die allen verstandelijk gehandicapt zijn. Hun leeftijd is tussen de zesentwintig en vierendertig jaar. Er zijn ongeveer 118 Thomas huizen in Nederland en wij zijn er een van. Ons huis staat op Binderen en we zorgen samen voor deze mensen.  En alles wat wij met deze kraam verdienen komt ten goede van het Thomas huis.” (binnenkort meer van het Thomas huis op ditisonzewijk.nl)

De rest van de kramen op de zomermarkt was eigenlijk standaard van wat je ziet op elke rommelmarkt. Er was letterlijk en figuurlijk van alles te koop. Van speelgoed tot kleding en van glas- en vaatwerk tot allerlei onderdelen van alles wat te bedenken was. De enige zekerheid is dat het gezellig was, warm en druk. Een geslaagde dag dus…

verslag en fotografie: Hans Choufoer

1,722 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *