Leven als een god in Frankrijk op Suytkade,Franse Markt 25 mei Helmond

Suytkade is een heerlijke wijk om in te teven en wonen. En elk jaar de plek waar mensen kunnen genieten van de Franse Markt. Het hele gebied, van Fitland tot de Cacoafabriek, doet op Hemelvaartsdag 25 mei aan Frankrijk denken. Dit jaar verrast de wijk Suytkade met een geheel nieuwe opzet Franse Markt 2017. Bezoekers kunnen gaan genieten en meezingen met Franse chansons, proeven van exquise Franse culinaire gerechten, snuffelen in leuke kramen met Brocante, meedoen aan sportieve activiteiten voor jong en oud en opzienbarend werk bewonderen van kunstenaars die live aan het werk zijn. De organisatie wil dit jaar ook veel meer verenigingen de mogelijkheid geven om hun kunsten te demonstreren.

Met een knipoog naar meer Frans getinte activiteiten met een interactief karakter. Vernieuwend is de derde editie zeker: er komen demonstraties in verdedigingskunst maar ook grappige wedstrijden zoals: welke inwoner kan de Franse kazen het langst omhoog houden? Er wordt een kleine Tour-de-France georganiseerd, stokbroden estafettes, er zijn balletoptredens en acrobatische dans. Rondom de rotonde bij Hotel Fitland en voor de Cacaofabriek kan het publiek genieten van Franse wijn, stokbrood en Franse kaas. En natuurlijk zal ook Jeu de Boules niet ontbreken, het spel waaraan iedereen mag meedoen. De Franse Markt brengt dit jaar een ode aan de dames van SUYT: ‘Les Femmes de SUD’. Er is visagie, nagelkunst, haarkunst, mode en modeshows. De kunstzinnige markt wordt uitgebreid met kunstschilders, pottenbakkers, siersmeden.

Het event is op zoek naar Franse specialiteiten, Franse zangers, balletdansers, visagisten, modezaken, haarkunstenaars en allerlei sportactiviteiten. De marktkramen staan niet alleen op de brug, maar ook op de Suytkadeboulevard, de weg naar de Cacaofabriek en de parkeerplaats van de Lidl die omgetoverd wordt tot een typische Franse plek waar oude spullen aan de man worden gebracht. Franse auto’s uit de zestiger jaren Citroen Ami en de befaamde strijkijzers zullen te bewonderen zijn. Omroep Helmond Radio verzorgt live reportages van alles. Wie doet er mee? De Franse Markt op Suytkade doet een oproep: Hebt u interesse om tijdens de Franse Markt aandacht te vragen voor uw fraaie collectie Brocante spullen van hoge kwaliteit, voor uw fijne smaak op het gebied van Franse culinaire gerechten, of voor uw bijzondere prestaties op gebied van mode, cosmetica, of anderszins typisch Franse activiteiten en of kunstvormen, meldt u dan bij de heer Rolf Eijck via mail r.eijck8@upcmail.nl of bel 0492- 560461. Er zijn nog plaatsen en kramen vrij.

De toegang tot de markt is gratis, dus kom en maak er een gezellige middag van. Voor meer info kijk op www.fransemarkthelmond.nl Het event Franse markt op Suytkade wordt mede mogelijk gemaakt door Hotel Fitland, Cacaofabriek, Rabobank, HOV, Kids Plaza, Lidl en van der Vorst bv. Er zijn veel sponsormogelijkheden voor bedrijven om zich te verbinden aan dit event. Contact loopt via info@fransemarkt.nl De Franse Markt op Suyt kan de steun van sponsors nog goed gebruiken.

weekkrant-de-loop-logo

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over ,Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Activiteiten-Kalender, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER! 

2,207 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *